05/09/2023 07/09/2023 Συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, για τέταρτη ημέρα η επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη των Δήμων Πύργου και Κυλλήνης – Ανδραβίδας το περασμένο Σάββατο, την χοροστασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου την περασμένη Κυριακή, καθώς και τα πολλαπλά...
05 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 1:36

Συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Διαδώστε:
Συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, για τέταρτη ημέρα η επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη των Δήμων Πύργου και Κυλλήνης – Ανδραβίδας το περασμένο Σάββατο, την χοροστασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου την περασμένη Κυριακή, καθώς και τα πολλαπλά μηνύματα που έστειλε χθες, Δευτέρα, σε Ημερίδα για το περιβάλλον στον Πύργο, ο Παναγιώτατος συνέχισε τις επισκέψεις του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφίχθη αρχικά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παλαιοπαναγιά) στη Μανωλάδα, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και σύσσωμη η Αρχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο ιερός κλήρος της περιοχής, πολιτιστικοί σύλλογοι και πλήθος κόσμου.

Ο Παναγιώτατος ξεναγήθηκε στον ιστορικό Ναό από την Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Ηλείας Αθανασία Ράλλη, καθώς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια.

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφίχθη στη Βάρδα όπου σε μία σεμνή τελετή απηύθυνε χαιρετισμό και ευλόγησε τους κατοίκους της πόλης. Παράλληλα, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία και φορείς της Βάρδας του παρέδωσαν δώρα και δέχθηκαν τις ευχές του.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τα Λεχαινά και τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου τον υποδέχθηκαν τοπικοί σύλλογοι και η Φιλαρμονική Λεχαινών.

Ο Παναγιώτατος κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την φιλοξενία και την υποδοχή, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε συμβολικά δώρα από τους συλλόγους και τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα.

Ο Παναγιώτατος στη συνέχεια, επισκέφθηκε το ιστορικό Κάστρο Χλεμούτσι, όπου ξεναγήθηκε από τους εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα και την ιστορία του μνημείου.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ολοκληρώθηκε στην Ιερά Μονή Βλαχερνών στην Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου και μίλησε με θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο και τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση στον Νομό Ηλείας.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Παναγιώτατος φύτεψε συμβολικά μία ελιά στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής μαζί με τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραβρέθηκε στη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φείας και σε εκδήλωση με θέμα την τοπική γαστρονομία στο χώρο του ξενοδοχείου Aldemar στα Σκαφίδια.

 

Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πύργο

Με ξεναγήσεις στο Κτήμα Μερκούρη, στο Κτήμα Μπριντζίκη και σε έκθεση φωτογραφίας ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πύργο.

Στις 10.00 π.μ. ο Παναγιώτατατος θα επισκεφθεί το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι.

Στις 11.15 π.μ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ξεναγηθεί στο Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος» στους φιλόξενους χώρους του Atrium Vinea.

Κατόπιν πρόσκλησης της Διονυσίας Μπριντζίκη, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του δημοσιογράφου Κυριάκου Πεταλίδη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού φωτογράφου, Νίκου Μαγγίνα, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη και απαθανάτισε με το φακό του όλα τα μεγάλα γεγονότα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, γνωστός διεθνώς για την αγάπη του στο περιβάλλον θα εγκαινιάσει την σημαντική αυτή έκθεση η οποία θα είναι επισκέψιμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023. Η έκθεση «ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος» περιλαμβάνει τα βραβευμένα έργα του 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Nομού Ηλείας τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται για τέταρτη ημέρα την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

O Οικουμενικός Πατριάρχης από τον Πύργο για την οικολογική κρίση, το οικολογικό μήνυμα του Χριστιανισμού και την περιβαλλοντική παιδεία

Πύργος: Πολλαπλά μηνύματα στην Ημερίδα για το περιβάλλον παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι κυριολεκτικώς οστούν εκ των οστέων της Μητρός Εκκλησίας» – Συνεχίζεται η επίσκεψη στην Ηλεία

Οικουμενικός Πατριάρχης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου επίτιμοι δημότες Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης – Οι πρώτες φωτογραφίες

Στην Ηλεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ηλεία: Η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορική πορεία του Ελληνισμού

Επίτιμος δημότης Πύργου ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης: Αγαπούμε τον τόπον τον οποίον μας χάρισε ο Θεός και οι θυσίες των προγόνων μας

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η ανθρωπότητα βιώνει τα αποτελέσματα της αμέλειας, της ασέβειας και της αλαζονείας της απέναντι στη Δημιουργία του Θεού»

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Π.Ε. Ηλείας

Περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό του Νίκου Παπαχρήστου:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παλαιοπαναγιά) Μανωλάδας και στην Βάρδα Ηλείας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λεχαινών, στο Κάστρο Χλεμούτσι, όπου ξεναγήθηκε από τους υπευθύνους αρχαιολόγους, και στην Ιερά Μονή Βλαχερνών Κυλλήνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων