28/10/2021 29/10/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr «Άδικη και άτυχη» χαρακτήρισε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας σε Μουσουλμανικό τέμενος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της αντιφώνησης του στην Δοξολογία που εψάλη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Ουίρτον της Δυτικής Βιρτζίνια την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2021 - 0:23

Τι είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για Αγία Σοφία και Τουρκία

Διαδώστε:
Τι είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για Αγία Σοφία και Τουρκία
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

«Άδικη και άτυχη» χαρακτήρισε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας σε Μουσουλμανικό τέμενος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της αντιφώνησης του στην Δοξολογία που εψάλη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Ουίρτον της Δυτικής Βιρτζίνια την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πιτσσβούργου κ. Σάββα, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Παναγιώτατος συμπεριέλαβε στο επιβαρυμένο πρόγραμμα του την επίσκεψη στην τοπική «μικρή αλλά ιστορική», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενορία των Αγίων Πάντων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με εμφανή συγκίνηση στην φωνή του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες κοινότητες, μικρές και μεγάλες ενορίες, μικρές και μεγάλες εκκλησίες διότι σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε κάθε εξωκκλήσι όπου γίνεται η Θεία Λειτουργία, αυτή η εκκλησία, αυτός ο τόπος, είναι πάντοτε μεγάλος διότι εκεί τελείται το μεγάλο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Και το παραμικρό εκκλησάκι στα χωριά σας στην Ελλάδα, στο χωριό μου στην Ίμβρο, όπου γίνεται η Θεία Λειτουργία είναι τόσο μεγάλο αυτό το εκκλησάκι όσο και η Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη, που δυστυχώς όπως ξέρετε πέρυσι έγινε Μουσουλμανικό τέμενος. Αυτός ο περίφημος Καθεδρικός Ναός του Οικουμενικού Πατριάρχου, της Χριστιανοσύνης, από μουσείο που ήταν ανοιχτός εις επίσκεψιν όλων των ανθρώπων που ήρχοντο να θαυμάσουν την Πόλη των Πόλεων και την Αγιά Σοφιά, αυτό το αθάνατο μνημείο των Πατέρων μας που αντέχει στους αιώνες, τώρα που μετετράπη σε τέμενος είναι μόνο για τους Μουσουλμάνους αδελφούς μας και λυπούμεθα για αυτήν την άδικη και άτυχη απόφαση της Κυβερνήσεως της Τουρκικής Δημοκρατίας.»

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από την Δοξολογία που εψάλη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Ουίρτον της Δυτικής Βιρτζίνια:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: O Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Dimitrios Panagos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων