07/02/2024 07/02/2024 Κατερχόμενος από τη Χάλκη, όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, επί τη μνήμη του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ανιδρυτού της Μονής, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Ιερά Μονή Βαλουκλή το απόγευμα της Τρίτης, 6 Φεβρουαρίου 2024. Στον περίβολο της Μονής, ο Παναγιώτατος τέλεσε...
07 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 19:58

Τρισάγιο για τον Πατριάρχη Φώτιο Β’ τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον Πατριάρχη Φώτιο Β’ τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Κατερχόμενος από τη Χάλκη, όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, επί τη μνήμη του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ανιδρυτού της Μονής, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Ιερά Μονή Βαλουκλή το απόγευμα της Τρίτης, 6 Φεβρουαρίου 2024.

Στον περίβολο της Μονής, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του προκατόχου Αυτού Φωτίου Β’, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο Πατριαρχικό Κοιμητήριο, δεηθείς και για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ηρακλείας Φώτιο, αλλά και για τον συγγενή του από την Ίμβρο, Αρχιμανδρίτη Φώτιο Γεωργιάδη, απόφοιτο Χάλκης, ιερατεύσαντα επί σειρά ετών και κοιμηθέντα στη Ρουμανία.

(Φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων