13/01/2019 13/01/2019 O περικαλλής Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δημητρίου ανεγείρεται στο κέντρο της συμπρωτεύουσας του Κονγκό, Point-Noire:       Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Nkayi έχει ανάγκη τοποθετήσεως πλακιδίων δαπέδου και ελαιοχρωματισμού:       Οι ορθόδοξοι αυτοί Ναοί είναι απαραίτητοι για την ικανοποίηση των λειτουργικών και πνευματικών αναγκών των χιλιάδων γηγενών...
13 Ιανουαρίου, 2019 - 21:26

Ιερά Μητρόπολις Κονγκό: Μία ματιά στα έργα υπό κατασκευήν (φώτο)

Διαδώστε:
Ιερά Μητρόπολις Κονγκό: Μία ματιά στα έργα υπό κατασκευήν (φώτο)

O περικαλλής Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δημητρίου ανεγείρεται στο κέντρο της συμπρωτεύουσας του Κονγκό, Point-Noire:

 

 

 

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Nkayi έχει ανάγκη τοποθετήσεως πλακιδίων δαπέδου και ελαιοχρωματισμού:

 

 

 

Οι ορθόδοξοι αυτοί Ναοί είναι απαραίτητοι για την ικανοποίηση των λειτουργικών και πνευματικών αναγκών των χιλιάδων γηγενών πιστών, καθιστάμενοι ταυτοχρόνως τηλαυγείς φάροι καταθέσεως της Ορθοδόξου μαρτυρίας στην όμορφη και φιλόξενη χώρα του ισημερινού, το Κονγκό, όπου το Ισλάμ, οι διάφορες χριστιανικές ομολογίες, οι σέκτες και ο ανιμισμός συναντώνται.

Δυστυχώς, η οικονομική κρίση ανέστειλε την ολοκλήρωσή τους… Η τοπική Εκκλησία προσεύχεται για την εμφάνιση εκείνων των αδελφών που θα συνδράμουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, την ολοκλήρωσή τους, ώστε να αποτελέσουν λιμένες φωτισμού και σωτηρίας των αγαθών γηγενών ψυχών που αναζητούν την Αιώνια Αλήθεια και την Ζωή.

Τέλος, το υπό κατασκευήν Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας στο Pointe-Noire, πολύτιμο για την έγκαιρη διάγνωση και επιστημονική αντιμετώπιση νοσημάτων, κυρίως τροπικών που προσβάλλουν και αποδεκατίζουν κυρίως τα μικρά παιδιά, παραμένει ημιτελές. Προσδοκία και διαπρύσια προσευχή προς τον Δωρεοδότη Χριστό είναι το άγγιγμα της καρδιάς κάποιων συνανθρώπων μας, οι οποίοι θα γίνουν έμπρακτες κήρυκες του Αποστολικού λόγου: «Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη» (Α’ Κορ.13, 13).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων