14/08/2019 14/08/2019 Η ομογένεια εορτάζει το «Πάσχα του καλοκαιριού». Και ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, ακόμη περισσότερο με τη Χώρα του Νείλου όπου περπάτησε η Αγία Οικογένεια, με την Παρθένο Μαρία, τον Ιωσήφ και το βρέφος Ιησού. Τη Χώρα του Νείλου που μας χάρισε αμέτρητους Αγίους και ιερομονάχους, μεταξύ αυτών, την Αλεξανδρινή Αγία Αικατερίνη του Σινά. Με το παλαιό...
14 Αυγούστου, 2019 - 14:56

«Αγνή Παρθένε» από τον Πρωτοψάλτη του Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
«Αγνή Παρθένε» από τον Πρωτοψάλτη του Πατρ. Αλεξανδρείας

Η ομογένεια εορτάζει το «Πάσχα του καλοκαιριού». Και ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, ακόμη περισσότερο με τη Χώρα του Νείλου όπου περπάτησε η Αγία Οικογένεια, με την Παρθένο Μαρία, τον Ιωσήφ και το βρέφος Ιησού.

Τη Χώρα του Νείλου που μας χάρισε αμέτρητους Αγίους και ιερομονάχους, μεταξύ αυτών, την Αλεξανδρινή Αγία Αικατερίνη του Σινά.

Με το παλαιό Κάιρο, να αγκαλιάζει τον Άγιο Γεώργιο, εκεί όπου κατά την παράδοση, έμεινε επί τρία έτη η Αγία Οικογένεια.

Με την Ηλιούπολη του Καΐρου να εορτάζει με τον Καθεδρικό ναό της «Φυγής εις Αίγυπτον» Παναγίας, όπου σήμερα και αύριο πανηγυρίζει με τον, προεστώτος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου.

Και το τέλος, με το Χαμζάουι του Καΐρου, εκεί όπου έζησε ο Άγιος Νεκτάριος.

Τιμώντας την Παναγία μας και τον Άγιο του Καΐρου, ας ακούσουμε τον ύμνο που εκείνος έγραψε για την «Αγνή Παρθένο Δέσποινα».

Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Νίκος Κάτσικας:

 

Πηγή: Pyramisnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων