30/01/2022 31/01/2022 Πλήθος πάροικων συγκεντρώθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καϊρο, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου για να αποχαιρετήσουν τον Αντώνη Ρεκτσίνη, έναν ξεχωριστό Αιγυπτιώτη και έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Γεμάτη η εκκλησία από βουβά βλέμματα ανθρώπων που στέκονταν κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστούν τον πόνο τους...
30 Ιανουαρίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 2:33

Παρηγορητικός λόγος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην κηδεία ενός ξεχωριστού Αιγυπτιώτη

Διαδώστε:
Παρηγορητικός λόγος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην κηδεία ενός ξεχωριστού Αιγυπτιώτη

Πλήθος πάροικων συγκεντρώθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καϊρο, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου για να αποχαιρετήσουν τον Αντώνη Ρεκτσίνη, έναν ξεχωριστό Αιγυπτιώτη και έναν ιδιαίτερο άνθρωπο.

Γεμάτη η εκκλησία από βουβά βλέμματα ανθρώπων που στέκονταν κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστούν τον πόνο τους και να αλαφρύνουν την ψυχή τους έστω και για λίγο από το βαρύ φορτίο.

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προεξήρχε της εξοδίου ακολουθίας πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επιτρόπο Καΐρου κ. Νικόδημο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Δαμασκηνό και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Παΐσιο.

Δείτε τον παρηγορητικό λόγο του Μακαριώτατου Πατριάρχη προς την οικογένεια του εκλιπόντος:

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι κοινοτικοί επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος και Λεωνίδας Φοντριέ, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Ταμίας του Ε.Ν.Ο.Κ κ. Χρήστος Αντωνίου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως οι οικείοι του Αντώνη Ρεκτσίνη δέχτηκαν τα συλλυπητήρια των ανθρώπων που των γνώρισαν, τον εκτίμησαν και τον αγάπησαν.

 

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων