22/11/2021 22/11/2021 Μεγάλες στιγμές έζησαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στην Καράμα της Τανζανίας, καθώς είδαν την αναγέννηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πράξη. Από την δεκαετία του ’70 υπήρχε εκεί όλη κι όλη μια οικογένεια Ορθοδόξων, που είχε βαπτιστεί από τον μακαριστό φωτιστή της Τανζανίας π. Σωσθένη. Φέτος, εν έτει 2021, και συγκεκριμένα στις 20/11, δημιουργήθηκε νέα...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2021 - 11:36

Αναγέννηση ενορίας στην Καράμα Τανζανίας

Διαδώστε:
Αναγέννηση ενορίας στην Καράμα Τανζανίας

Μεγάλες στιγμές έζησαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στην Καράμα της Τανζανίας, καθώς είδαν την αναγέννηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πράξη. Από την δεκαετία του ’70 υπήρχε εκεί όλη κι όλη μια οικογένεια Ορθοδόξων, που είχε βαπτιστεί από τον μακαριστό φωτιστή της Τανζανίας π. Σωσθένη. Φέτος, εν έτει 2021, και συγκεκριμένα στις 20/11, δημιουργήθηκε νέα Ορθόδοξη Κοινότητα χάρη στην Ιεραποστολή του π. Μάρκου.

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης προσκλήθηκε στις βαπτίσεις τους, που έγιναν το Σάββατο, στις 26/10, όταν πήγαν να τον βρουν για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, έχοντας περπατήσει 4 ώρες για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία!

Ο π. Χρυσόστομος το υποσχέθηκε και πήγε. Έγιναν 48 βαπτίσεις νέων χριστιανών, που αποτελούν πλέον Ενορία!

«Όταν μου ζήτησαν να ονομάζω την πρόχειρη Εκκλησία τους, τους απήντησα: ο ναός σας θα ονομάζεται Άγιος Στέφανος!

Με φωνές και αλαλαγμούς δέχθηκαν την “βάπτιση” του πρόχειρου ναού τους.

Το μυστήριο της αναγεννήσεως των νέων Ορθοδόξων διακόνησαν μαζί με τον επικεφαλής της Ιεραποστολής ο π. Μάρκος, εφημέριος της Ενορίας και οι ιερείς π. Σάββας και π. Ιάκωβος.

Ο π. Χρυσόστομος σκοπεύει να τους μιλήσει για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Άγιο στη γιορτή του, στις 27 Δεκεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων