31/01/2020 31/01/2020 Άνοιξε τις πύλες της σήμερα, παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄, η εκκλησία της Υπαπαντής της Τάντας, ιστορική για τον ελληνισμό που κάποτε ζούσε στην περιοχή αυτή της Αιγύπτου. Τώρα ο επιβλητικός ναός, μετά τη συγχώνευση της Ελληνικής Κοινότητας Τάντας με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ανήκει στην ιδιοκτησία της Ελληνικής...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2020 - 11:17

Ανοίγει σήμερα η ιστορική Υπαπαντή της Τάντας

Διαδώστε:
Ανοίγει σήμερα η ιστορική Υπαπαντή της Τάντας

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα, παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄, η εκκλησία της Υπαπαντής της Τάντας, ιστορική για τον ελληνισμό που κάποτε ζούσε στην περιοχή αυτή της Αιγύπτου.

Τώρα ο επιβλητικός ναός, μετά τη συγχώνευση της Ελληνικής Κοινότητας Τάντας με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ανήκει στην ιδιοκτησία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η οποία έχει δαπανήσει σημαντικό ποσό για την ανακαίνιση.

Έτσι, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο αιγυπτιώτικος ελληνισμός, όσοι έζησαν τις περασμένες δεκαετίες στην πόλη της Τάντας και έχουν πλέον επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά και το αραβόφωνο ελληνορθόδοξο ποίμνιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας περιμένουν να θαυμάσουν τα έργα που έχουν προχωρήσει στον περικαλλή ναό.

Να σημειωθεί ότι η Τάντα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αιγύπτου, στο Δέλτα του Νείλου, με περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους και απέχει 94 χλμ. από το Κάιρο και 130 χλμ από την Αλεξάνδρεια.

Ο ναός της Υπαπαντής αποτελεί την έδρα της Μητρόπολης Ερμουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Φωτογραφίες: Κάτια Τσιμπλάκη

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Κάτσικας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων