19/02/2024 19/02/2024 Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Παπά και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Μελετίου Μεταξάκη ( 1926-1935) στον αύλιο χώρο της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καϊρου, πραγματοποιήθηκαν από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024. Περί της ζωής του και της σπουδαίας προσφοράς στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου του...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 12:39

Αποκαλυπτήρια προτομής Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη στο Κάιρο

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια προτομής Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη στο Κάιρο

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Παπά και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Μελετίου Μεταξάκη ( 1926-1935) στον αύλιο χώρο της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καϊρου, πραγματοποιήθηκαν από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Περί της ζωής του και της σπουδαίας προσφοράς στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου του Προκατόχου Του μίλησε ο Μακαριώτατος, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι όλοι οι Κανονισμοί, οι οποοίοι ευρίσκονται έως σήμερα ισχύουν στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προήλθαν από αυτόν τον μεγάλο Πατριάρχη. Συνέταξε τον «Οργανικόν Νόμον του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας», τον «Οργανισμόν των Δικαστηρίων του Πατριαρχικού Θρόνου Αλεξανδρείας και την παρ’ αυτοίς ισχύουσαν Δικονομίαν» και την «Διάταξιν περί γάμου και διαζυγίου». Κατά την πατριαρχική του θητεία δι’ ειδικής Διατάξεως «περί του Συνταγματίου των Μητροπόλεων» ωρίσθησαν οι εννέα εκκλησιαστικές Επαρχίες του Θρόνου, ενώ περιόδευσε σε χώρες της Αφρικής ενισχύοντας πνευματικά τις Ελληνικές Κοινότητες και τους πρώτους Αφρικανούς Χριστιανούς. Ομοίως και στις άλλες Εκκλησίες, στις οποίες διηκόνισε ο αοίδιμος Πρωθιεράρχης, έθεσε το ιστορικό του αποτύπωμα με την χαρισματική διοικητική εμπειρία και τον υψηλό οραματισμό του.

Κατακλείοντας, εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, διά του παρισταμένου εκπρόσωπο του, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Στυλιανό Στυλιανού, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ.Κιτίου, για την ανάληψη της δαπάνης της προτομής του επίσης προκατόχου του κυρού Μελετίου Μεταξάκη, διατελέσαντος Μητροπολίτης Κιτίου κατά την περίοδο 1910-1918.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων