09/03/2020 09/03/2020 Δοξάσθηκε η Ορθοδοξία στο Καμερούν, αφού σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Εκκλησιαστική Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα Γιαουντέ της εν λόγω χώρας της Αφρικής. Ιερούργησε ο π. Ελευθέριος, ενώ δεκάδες Ορθόδοξοι πιστοί συμπροσευχήθηκαν μαζί του. Σε έναν τόπο όπου τα υλικά αγαθά είναι πενιχρά, οι κάτοικοι έχουν ένα...
09 Μαρτίου, 2020 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 17:36

“Δοξάσθηκε” η Ορθοδοξία στο κέντρο της Αφρικής!

Διαδώστε:
“Δοξάσθηκε” η Ορθοδοξία στο κέντρο της Αφρικής!

Δοξάσθηκε η Ορθοδοξία στο Καμερούν, αφού σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Εκκλησιαστική Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα Γιαουντέ της εν λόγω χώρας της Αφρικής.

Ιερούργησε ο π. Ελευθέριος, ενώ δεκάδες Ορθόδοξοι πιστοί συμπροσευχήθηκαν μαζί του. Σε έναν τόπο όπου τα υλικά αγαθά είναι πενιχρά, οι κάτοικοι έχουν ένα μεγάλο σύμμαχο την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το Καμερούν (επίσημα Δημοκρατία του Καμερούν, γαλλικά: République du Cameroun) συνορεύει με τη Νιγηρία στα δυτικά, το Τσαντ στα βορειοανατολικά, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στα ανατολικά και την Ισημερινή Γουινέα, τη Γκαμπόν και τη Δημοκρατία του Κονγκό στα νότια.

Στα δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Έχει έκταση 475.440 τ.χλμ. και πληθυσμό 25.876.000 κατοίκους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ για το 2019. Το Καμερούν χαρακτηρίζεται από μεγάλη μορφολογική αλλά και πολιτισμική ποικιλότητα. Στην επικράτειά του υπάρχουν παραλίες, έρημοι, βουνά, τροπικά δάση και σαβάνες και ζουν πάνω από 200 διαφορετικές εθνοτικές και γλωσσικές ομάδες. Πρωτεύουσα είναι η Γιαουντέ και μεγαλύτερη πόλη η Ντουάλα. Επίσημες γλώσσες είναι τα Γαλλικά και τα Αγγλικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων