25/05/2019 25/05/2019 Εικόνα του Αγίου Δημητρίου έλαβε ως δώρο ο Πρωθυπουργός του Κονγκό από τον Μητροπολίτη Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα. Πιο συγκεκριμένα, χθες έλαβε χώρα επίσημη συνάντηση του Εξοχ. Πρωθυπουργού του Κονγκό-Μπραζαβίλ κ. Clément Mouamba με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο της πρωτεύουσας. Κατά την σημαντική αυτή συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την...
25 Μαΐου, 2019 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2019 - 9:14

Εικόνα του Αγίου Δημητρίου έλαβε ο Πρωθυπουργός του Κονγκό!

Διαδώστε:
Εικόνα του Αγίου Δημητρίου έλαβε ο Πρωθυπουργός του Κονγκό!

Εικόνα του Αγίου Δημητρίου έλαβε ως δώρο ο Πρωθυπουργός του Κονγκό από τον Μητροπολίτη Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα. Πιο συγκεκριμένα, χθες έλαβε χώρα επίσημη συνάντηση του Εξοχ. Πρωθυπουργού του Κονγκό-Μπραζαβίλ κ. Clément Mouamba με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο της πρωτεύουσας.

Κατά την σημαντική αυτή συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς τον κ.Πρόεδρο της Κυβερνήσεως και διά αυτού προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ κ.Denis Sassou N’guesso για  την ολοπρόθυμη ανταπόκριση των Αρχών της χώρας στα αιτήματα της Ιεράς Μητροπόλεως προς παροχή κάθε διευκολύνσεως και απόδοση κάθε προβλεπομένης τιμής προς τον Σεπτό Προκαθήμενο του Πατριαρχικού Θρόνου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Μακαριώτατο κ.κ.Θεόδωρο Β’, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή Του στο Κονγκό-Μπραζαβίλ (15-19 Φεβρουαρίου 2019), με κύριο σκοπό τον εγκαινιασμό του περικαλλούς Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως τις άριστες σχέσεις που υφίστανται μεταξύ Εκκλησίας και κράτους.

Κατακλείων, ο Σεβασμιώτατος εξέθεσε στον κ. Πρωθυπουργό το μεγάλο πρόβλημα της ελλείψεως Μητροπολιτικής έδρας και κατοικίας στην πολιτική πρωτεύουσα  του κράτους, συνεπεία της οποίας η έδρα της Ι. Μητροπόλεως ευρίσκεται προσωρινώς στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Κατά την αντιφώνησή του ο Εξοχ. κ.Mouamba εξεδήλωσε με επαινετικούς λόγους την χαρά του για την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Κονγκό, επήνεσε την πολυσχιδή δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην χώρα και διαβεβαίωσε τον Σεβ. Μητροπολίτη τόσο για την συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, όσο και για την υποστήριξη του υποβληθέντος αιτήματος περί της Μητροπολιτικής έδρας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά της ιεράς εικόνος του Αγίου Δημητρίου προς τον κ. Πρωθυπουργό. Ακολούθησαν δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου προς τα τηλεοπτικά συνεργεία κατά την έξοδό του από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Ακολούθως, o Επίσκοπος επεσκέφθη τον νοσηλευόμενο στο Γενικό Νοσοκομείου Μπραζαβίλ π.Σέργιο Mabelemo, ως και την σύζυγο και το νεογέννητο βρέφος του Αιδεσιμ. π.Ιακώβου Ntsoumou Miayokela σε μαιευτήριο της πρωτεύουσας. Αμέσως μετά, ανεχώρησε αεροπορικώς προς την έδρα της Ι.Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων