26/03/2024 26/03/2024 Στην πνευματική χαρά της παγκόσμιας Εορτής της Ορθοδοξίας, τελέσθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα, η Ενθρόνιση του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Πέτρου Β. Την εγκατάστασή του επί του Ιερού Συνθρόνου τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μακαρ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, Σεβασμ. Μητροπολίτης...
26 Μαρτίου, 2024 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 9:07

Ενθρόνιση Μητροπολίτη Αξώμης Πέτρου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Μητροπολίτη Αξώμης Πέτρου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πνευματική χαρά της παγκόσμιας Εορτής της Ορθοδοξίας, τελέσθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα, η Ενθρόνιση του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Πέτρου Β.

Την εγκατάστασή του επί του Ιερού Συνθρόνου τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μακαρ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, Σεβασμ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ.

Με την παρουσία της Πρέσβειρας της Ελλάδος στην Αιθιοπία κας Άννας Φάρρου, της Διευθύνουσας του Προξενικού Γραφείου κας Βέρας Μαρκοπούλου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας κ. Οδυσσέα Παρρή, της  κας Χριστίνας-Πατρίτσια Ροβέλια, εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Αθλητικής Ένωσης “Ολυμπιακός” κ. Νάσσου Ρούσσου, μελών της Ελληνικής Παροικίας και πολλών Ορθοδόξων πιστών Αιθιόπων, Ρώσσων, Σύριων κλπ.

Κατά την εορταστική Θεία Λειτουργία, διαβάστηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, διακηρύσσοντας την πίστη του Εκκλησιαστικού πληρώματος στα Ιερά Δόγματα και τις Παραδόσεις των Αγίων Πατέρων.

Με το πέρας της Ευχαριστίας, τελέσθηκε κατά την τάξη του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η Ενθρόνιση του Σεβασμ. κ. Πέτρου στον Επισκοπικό Θρόνο της ιστορικής Μητροπόλεως Αξώμης.

Αναγνώσθηκε η Σεπτή Εγκύκλιος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ προσεφώνησε τον ενθρονιζόμενο Μητροπολίτη με θερμά λόγια αδελφικής αγάπης και τιμής, ευχόμενος ευλογημένη ποιμαντορία.

Ακολούθως, ο Σεβασ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος εκφώνησε τον Ενθρονιστήριο λόγο του, στο τέλος του οποίου Κλήρος και Λαός αναφώνησαν το “Αξιος”.

Στην συνέχεια, τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, όπου και αναγνώσθηκε από την Πρέσβειρα κα. Φάρρου το μήνυμα της Εξοχ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος κ. Παρρής εκ μέρους της Ελληνικής Παροικίας, εκφράζοντας τις ευχές της.

Μετά την διανομή του Αντιδώρου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων όπου και κατατέθηκαν από τις Αρχές δάφνινα στέφανα.

Ακολούθησε παρέλαση και εόρτιο πρόγραμμα με ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς, που απήγγειλαν οι μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου, με την καθοδήγηση του Διευθυντού κ. Γεωργίου Φίλη.

Οι εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις συμπληρώθηκαν με την παράθεση δεξίωσης προς τιμήν του νέου Μητροπολίτου, προσφοράς του Συλλόγου “Ολυμπιακός”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων