28/03/2022 28/03/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννου τελέστηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως), στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου της Λουσάκα. Πανηγυρικά εορτάσθηκε επίσης και η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού και...
28 Μαρτίου, 2022 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 19:43

Εορτή του Ευαγγελισμού και Δοξολογία 25ης Μαρτίου στη Ζάμπια

Διαδώστε:
Εορτή του Ευαγγελισμού και Δοξολογία 25ης Μαρτίου στη Ζάμπια

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννου τελέστηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως), στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου της Λουσάκα.

Πανηγυρικά εορτάσθηκε επίσης και η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ακολούθως τέλεσε Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος ανέγνωσε το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπουλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Κ.Παπαγιαννάκη.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων.

Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών η κατάθεση στεφάνων δεν έγινε στην στήλη των πεσόντων αλλά εντός του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων