02/01/2021 02/01/2021 Κάνοντας πράξη τον λόγο του Θεού για την αγάπη προς τον πλησίον, ο π. Χρυσόστομος με δυο μοναχές και μέλη των φίλων της Ιεραποστολής Μπουκόμπας Τανζανίας πραγματοποίησαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς επίσκεψη στις φυλακές της περιοχής. Έδωσαν κουράγιο, ελπίδα, συντροφιά, τρόφιμα, μα πιο πολύ αγάπη στους φυλακισμένους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είχαν και άλλα...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 16:53

Επίσκεψη στις φυλακές της Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Επίσκεψη στις φυλακές της Μπουκόμπας

Κάνοντας πράξη τον λόγο του Θεού για την αγάπη προς τον πλησίον, ο π. Χρυσόστομος με δυο μοναχές και μέλη των φίλων της Ιεραποστολής Μπουκόμπας Τανζανίας πραγματοποίησαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς επίσκεψη στις φυλακές της περιοχής. Έδωσαν κουράγιο, ελπίδα, συντροφιά, τρόφιμα, μα πιο πολύ αγάπη στους φυλακισμένους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είχαν και άλλα επισκεπτήρια…  

Διαβάστε τι έγραψαν:

«Τις μέρες αυτές γευόμαστε τη φιλανθρωπία του Θεού, που έστειλε τον Υἱo Του στον κόσμο. Η Ιεραποστολή πάλι είναι έργο φιλανθρωπίας της Εκκλησίας μας στον κόσμο.
Φιλανθρωπία και Ιεραποστολή συμβαδίζουν. Έτσι έκανε και κάνει πάντοτε η Εκκλησία.

Ευλόγησε λοιπόν ὁ φιλάνθρωπος Κύριος και οδήγησε τα βήματα μας στις φυλακές της Μπουκόμπας, όπου κρατούνται 760 συνάνθρωποί μας.

Τους πήγαμε τρόφιμα, που μας ζήτησαν, για να φάνε την Πρωτοχρονιά. Τους μεταφέραμε την αγάπη μας και τους μιλήσαμε για την ελπίδα. Τους φωνάξαμε: Κουράγιο! Να προσεύχεσθε και ο Θεός θα σας δώσει δύναμη να αντέξετε. Εδώ είναι μια ευκαιρία για να πάρετε αποφάσεις για τη ζωή σας. Στα πρόσωπά τους βλέπαμε τον Χριστό.
Ιδιαίτερη ήταν η επίσκεψη μας στις γυναίκες. Δώσαμε ιδιαίτερα δώρα στα παιδιά που είναι μαζί τους στη φυλακή.
Μας ζήτησαν να ξαναπάμε. Κι εμείς τους είπαμε:
-Θα πηγαίνουμε να τους βλέπουμε, όταν είναι εκεί μέσα.
-Θέλουμε, όταν βγείτε έξω να έλθετε να μας βρείτε στην Ορθόδοξη Εκκλησία!
Λύπη νιώσαμε, αλλά και παρηγοριά, όταν ανταμώσαμε τον Γιάννη. Έναν Έλληνα πού είναι κρατούμενος εκεί επί 10 χρόνια. Κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτόν…

Ευχαριστίες στον Ιεραποστολικό Σύλλογο Λάρισας, «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», που μας βοήθησε χρηματικά για να πορευθούμε με αγάπη στις φυλακές και να δώσουμε τη μαρτυρία της Αγίας μας Ορθοδοξίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων