13/05/2019 13/05/2019 Κατά τις επόμενες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, στο πλαίσιο της ποιμαντορικής διακονίας που ανέλαβε πρόσφατα, ετοιμάζει πρώτο ταξίδι στην Δημοκρατία του Τζιμπουτί, αφρικανικό κράτος, το οποίο ανήκει στην αρχιερατική ευθύνη και δικαιοδοσία της ιστορικής Μητροπόλεως Αξώμης. Ο νέος Μητροπολίτης πρόκειται να λειτουργήσει για τους Ελληνορθόδοξους της Δημοκρατίας την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019,...
13 Μαΐου, 2019 - 22:32

Eπίσκεψη του Μητρ. Αξώμης στη Δημοκρατία του Τζιμπουτί

Διαδώστε:
Eπίσκεψη του Μητρ. Αξώμης στη Δημοκρατία του Τζιμπουτί

Κατά τις επόμενες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, στο πλαίσιο της ποιμαντορικής διακονίας που ανέλαβε πρόσφατα, ετοιμάζει πρώτο ταξίδι στην Δημοκρατία του Τζιμπουτί, αφρικανικό κράτος, το οποίο ανήκει στην αρχιερατική ευθύνη και δικαιοδοσία της ιστορικής Μητροπόλεως Αξώμης.

Ο νέος Μητροπολίτης πρόκειται να λειτουργήσει για τους Ελληνορθόδοξους της Δημοκρατίας την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, ημέρα αργίας για τη χώρα, γνωρίζοντάς τους εκ του πλησίον κι ευλογώντας τη ζωή και τα έργα τους.

Τούτο γνωστοποιείται με σχετική ανακοίνωση προς τον όσον Ελληνισμό του Τζιμπουτί από το Άμισθο Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδος στη χώρα αυτή.

Το Τζιμπουτί (αραβικά: جمهورية جيبوتي, σομαλικά: Jabuuti), με επίσημη ονομασία «Τζαμχουρί(γ)ια Τζιμπουτί» είναι σήμερα μια ανεξάρτητη παράλια χώρα στην ανατολική Αφρική με έκταση μόλις 23.200 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.078.373 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2019. Είναι η πρώην Γαλλική Σομαλία, που ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος στις 27 Ιουνίου του 1977.

Συνορεύει με την Αιθιοπία και την Ερυθραία προς βορρά και με τη Σομαλία νοτιοανατολικά. Το υπόλοιπο της χώρας βρέχεται από την Ερυθρά θάλασσα παρά τον κόλπο του Άντεν. Στην απέναντι πλευρά της θάλασσας, και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την ακτή του Τζιμπουτί, βρίσκεται η Υεμένη, στην Αραβική Χερσόνησο. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Τζιμπουτί. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Ισμαήλ Ομάρ Γκουέλεχ.

Η χώρα είναι ημιπροεδρική δημοκρατία, με Αρχηγό Κράτους τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θητεία του Προέδρου είναι εξαετής. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από την Εθνοσυνέλευση, η οποία εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία για πέντε έτη. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.

Τον Ιούνιο του 2008 κορυφώθηκε η πολύμηνη ένταση του Τζιμπουτί με την Ερυθραία στη μεθόριο των 2 χωρών. Το Σεπτέμβριο του 2008 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησε δάνειο ύψους 14.000.000 ευρώ προς τη χώρα, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που της δημιουργήθηκαν από τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου.

Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν 63,8 χρόνια (62,2 χρόνια οι άνδρες και 65,5 οι γυναίκες).

Πηγή: www.nyxthimeron.com 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων