15/02/2023 15/02/2023 Ο Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος με γραπτό του μήνυμα αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ορθόδοξης Νεολαίας. «Οι νέοι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, να βοηθάτε όσους έχουν ανάγκη, να ομολογείτε την πίστη σας κυρίως μέσα από τον τρόπο ζωής σας, και να προσεύχεστε για όλους», είπε μεταξύ άλλων. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Γενικά...
15 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2023 - 14:48

Επισκοπος Τζίντζας προς ορθόδοξους νέους: Να αποτελείτε παράδειγμα προς όλους

Διαδώστε:
Επισκοπος Τζίντζας προς ορθόδοξους νέους: Να αποτελείτε παράδειγμα προς όλους

Ο Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος με γραπτό του μήνυμα αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ορθόδοξης Νεολαίας. «Οι νέοι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, να βοηθάτε όσους έχουν ανάγκη, να ομολογείτε την πίστη σας κυρίως μέσα από τον τρόπο ζωής σας, και να προσεύχεστε για όλους», είπε μεταξύ άλλων.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Γενικά οι νέοι καλούνται να ζήσουν μία καλή χριστιανική ζωή για τη σωτηρία τους και για να είναι σε κοινωνία με τον Χριστό», τόνισε στην αρχή του μηνύματός του ο Επίσκοπος κ. Σίλβεστρος.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Ορθόδοξης Νεολαίας έχει καθιερωθεί να τιμάται ετησίως στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στις 2 Φεβρουαρίου (15 Φεβρουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο).

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εδώ για να μας δείξει τον δρόμο προς την αιώνια ζωή, να μας δείξει και να μας καθοδηγήσει προς τον Χριστό, που είναι η αλήθεια και η Ζωή. Παραμείνετε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτόν τον δρόμο. Μην δελεαστείτε, και προσέξτε τις στιγμές που το κακό προσπαθεί να προωθήσει όλων των ειδών των ανήθικων και μη φυσικών συμπεριφορών στην κοινωνία μας. Με πίστη στον Θεό, παραμείνετε κάτω από την καθοδήγηση της Αγίας Εκκλησίας, αξιοπρεπή παιδιά του Θεού και να αναζητάτε την Αλήθεια και την ευτυχία στην Εκκλησία, και να αποφύγετε τους σαρκικούς πειρασμούς», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας επεσήμανε ότι οι νέοι πρέπει να είναι υπεύθυνοι άνθρωποι του Θεού:

«Οι νέοι είναι καλό να απολαύσουν το δώρο της ζωής, να δείχνουν υπακοή στο Θεό και να έχουν την ευλογία της Εκκλησίας ως υπεύθυνοι άνθρωποι του Θεού. Μόνο ως υπεύθυνοι άνθρωποι του Θεού, οι νέοι μπορούν να γίνουν υπεύθυνα μέλη της κοινότητάς τους για μία ειρηνική κοινωνία στον κόσμο. Είθε οι νέοι να αντιληφθούν την μεγάλη ευλογία του να είναι μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Σώματος του Χριστού».

Αναφερόμενος στον σύγχρονο τρόπο ζωής, σημείωσε:

«Σε αυτόν τον κόσμο, με πολύπλοκους τρόπους ζωής και ποικίλες ανάγκες και επιθυμίες, τα παιδιά κινδυνεύουν να λάβουν μία λάθος οπτική από τη ζωή η οποία μπορεί να είναι μεταμφιεσμένη με μορφή των βασικών αναγκών. Σε έναν κόσμο αβεβαιότητας, η ορθόδοξη νεολαία να βρίσκει πάντα καθοδήγηση από το Ευαγγέλιο και τις Ιερές Γραφές όπως έχουν διδαχθεί και ερμηνευτεί από τους Αγίους Πατέρες. Επίσης να αποτελεί πρότυπο σε όλους. Οι νέοι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, να βοηθάτε όσους έχουν ανάγκη, να ομολογείτε την πίστη σας κυρίως μέσα από τον τρόπο ζωής σας, και να προσεύχεστε για όλους».

Διαβάστε ακόμη: Βαρσοβία: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ορθόδοξης Νεολαίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων