13/06/2019 13/06/2019 Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 , ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωαννης παρευρέθηκε στο κέντρο ρωσικού πολιτισμού στη Λουσάκα, στα πλαίσια εορτασμού των τριάντα χρόνων λειτουργίας αυτού όπου και πραγματοποίησε τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του πολυχώρου εκδηλώσεων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας της Ζάμπιας Prof. Nkandu Luo και πολλοί επίσημοι. Στις εγκαταστάσεις του κέντρου...
13 Ιουνίου, 2019 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2019 - 8:33

“Εβδομάδα Ρωσικής Κουλτούρας” στη Λουζάκα

Διαδώστε:
“Εβδομάδα Ρωσικής Κουλτούρας” στη Λουζάκα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 , ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωαννης παρευρέθηκε στο κέντρο ρωσικού πολιτισμού στη Λουσάκα, στα πλαίσια εορτασμού των τριάντα χρόνων λειτουργίας αυτού όπου και πραγματοποίησε τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του πολυχώρου εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας της Ζάμπιας Prof. Nkandu Luo και πολλοί επίσημοι.

Στις εγκαταστάσεις του κέντρου και στο πλαίσιο της «Εβδομάδος Ρωσικής Κουλτούρας» παρουσιάζονται δύο εκθέσεις που αφορούν τον ορθόδοξο χριστιανικό πολιτισμό και περιλαμβάνουν ένα ενδιαφέρον σύνολο έργων που αντανακλούν την πολύπλευρη και ποικιλότροπη ιστορία της εξέλιξης των εικόνων στις εικαστικές τέχνες.

Το περιεχόμενο της πρώτης έκθεσης συνθέτουν έργα βυζαντινής αγιογραφίας φιλοτεχνημένες, κατά βάση, με την παραδοσιακή τεχνική και τεχνοτροπία, καταξιωμένων αγιογράφων.

Οι εικόνες παραχωρήθηκαν προς έκθεση από τη Μητρόπολη Ζαμπιας ,στη δεύτερη έκθεση εκτίθεται φωτογραφικό υλικό, που παραχωρήθηκε από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας με θέμα “Πάσχα στην Ορθόδοξη Ανατολή” .

Στον οικοδεσπότη πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ζάμπια κ. Konstantin Kozhanov και στους παρευρισκόμενους επίσημους ο Σεβασμιώτατος μετέφερε χαιρετισμό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Η Έκθεση Αγιογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λουσάκα και θα έχει διάρκεια μια εβδομάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων