07/06/2023 07/06/2023 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’ δέχθηκε χθες, Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, στο Πατριαρχικό Γραφείο τους μετέχοντες στις διεξαγόμενες στην Μεγάλη Πόλη εργασίες της διεθνούς Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας εκπροσώπους της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας, Ελλογιμωτάτους Καθηγητές κ.κ. Jerzy Ostapczuk και Jersy Betlejko, προς...
07 Ιουνίου, 2023 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 8:27

Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας προς τον Μητροπολίτη Πολωνίας

Διαδώστε:
Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας προς τον Μητροπολίτη Πολωνίας

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’ δέχθηκε χθες, Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, στο Πατριαρχικό Γραφείο τους μετέχοντες στις διεξαγόμενες στην Μεγάλη Πόλη εργασίες της διεθνούς Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας εκπροσώπους της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας, Ελλογιμωτάτους Καθηγητές κ.κ. Jerzy Ostapczuk και Jersy Betlejko, προς τους οποίους παρέδωσε Πατριαρχικό εγκόλπιο, για να το κομίσουν εκ μέρους Του στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Απευθυνόμενος προς τους Καθηγητές ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης, αφού πατρικώς εξέφρασε ευχαριστίες προς αυτούς για την λυσιτελή συμμετοχή τους στις εργασίες της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής, δήλωσε την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον πολιό Προκαθημένο της Πολωνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο οποίος εφέτος άγει το ογδοηκοστό πέμπτο έτος της ζωής του, ως και το εικοστό πέμπτο έτος της Πρωθιεραρχικής διακονίας Του.

Αναμένει καταδίκη των αντικανονικών πράξεων σε βάρος του Πατριαρχείου

«Σέβομαι και τιμώ τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη σας κ. Σάββα ως σοφό εκκλησιαστικό άνδρα, αλλά και ως ικανό οιακοστρόφο της Εκκλησίας της Πολωνίας. Γνωρίζοντας καλά ότι οι αρετές της δικαιοσύνης, της πίστεως, της ειλικρίνειας και της θυσιαστικής αγάπης προς την Εκκλησία είναι εκ των αρχών που κοσμούν την προσωπικότητά Του, είμαι πεπεισμένος ότι η Πρωθιεραρχική καρδία Του συστενάζει και συμπάσχει μαζί μας, εξαιτίας των ανακυπτόντων προς το ιεραποστολικό μας έργο προσκομμάτων και των πάσης φύσεως αδικιών και αναδέλφων συμπεριφορών, τις οποίες υφιστάμεθα στην πολύπαθη Αφρική, στην ήπειρο επί της οποίας θα κριθεί οριστικώς το μέλλον του κόσμου, σύμφωνα με τους λόγους του πεφωτισμένου και πολυπείρου πνευματικού Πατέρα και Προκατόχου μου, αοιδίμου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Παρθενίου Γ᾿.

Είμαι βέβαιος ότι κατά τούτην την εύσημον επέτειο, ο Μακαριώτατος Πολωνίας θα ορθοτομήσει τον λόγο της Αληθείας, καταδικάζοντας κάθε έννοια βιαίας, εκδικητικής, άδικης και αντικανονικής πράξεως σε βάρος της Δευτεροθρόνου Πρεσβυγενούς Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και του εμπεριστάτου ποιμνίου της, το οποίο διψά μόνον για Χριστό Εσταυρωμένον, αλλά εν τέλει πάντοτε Αναστάντα και Νικητή».

Διαβάστε επίσης:

Παράδοση ιερών λειψάνων των Αγίων Γαβριήλ και Κυρμιδώλη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων