09/07/2019 09/07/2019 Στη σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” του κοινωνικού δικτύου Facebook, δημοσιεύεται επίκαιρο κείμενο του Επισκόπου Τολιάρας και Μαδαγασκάρης, κ. Προδρόμου, υπό τον τίτλο “Η Αφροδίτη, ο άγιος Λάζαρος και η Νότιος Μαδαγασκάρη”, το οποίο έχει ως εξής: “Την πρώτη Ιουλίου είχα την ιδιαίτερη ευλογία και τιμή να ιερουργήσω στην μαρτυρική αυτάδελφη Κύπρο...
09 Ιουλίου, 2019 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2019 - 11:03

Η Αφροδίτη, ο άγιος Λάζαρος και η Νότιος Μαδαγασκάρη

Διαδώστε:
Η Αφροδίτη, ο άγιος Λάζαρος και η Νότιος Μαδαγασκάρη

Στη σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” του κοινωνικού δικτύου Facebook, δημοσιεύεται επίκαιρο κείμενο του Επισκόπου Τολιάρας και Μαδαγασκάρης, κ. Προδρόμου, υπό τον τίτλο “Η Αφροδίτη, ο άγιος Λάζαρος και η Νότιος Μαδαγασκάρη”, το οποίο έχει ως εξής:

“Την πρώτη Ιουλίου είχα την ιδιαίτερη ευλογία και τιμή να ιερουργήσω στην μαρτυρική αυτάδελφη Κύπρο μας.

Πόσο βαριά η ιστορία της, και λόγω μεγέθους και λόγω σημαντικότητας.

Το νησί όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη μετά από τον όντως σκληρό φόνο του Ουρανού, ίσως ένα δείγμα ότι από συντρίμμια γεννάται ζωή, ελπίδα, έρως.

Το νησί όπου βρέθηκε ως ιεράρχης ο αγέλαστος Λάζαρος, ο φίλος του Χριστού, ο έχων γνώση της κολάσεως και βεβαιότητα παραδείσου οδήγησε και οδηγεί συνεχώς την τοπική Εκκλησία σε λιμένες σωτηρίας. Το νησί όπου φυτρώνουν σε ασκηταριά, πόλεις και χωριά άγιοι.

Το νησί του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του εθνομάρτυρα, του παιδιού που συμπύκνωσε όλη την παράδοσή μας σε λίγους στίχους και τη σφράγισε με το αίμα του.

Το νησί που στενάζει διχοτομημένο, περιμένοντας δικαίωση. Και, παρά ταύτα, ο τόπος όπου η Ορθοδοξία λάμπει.

Ίσως χρειαζόμαστε όλοι μας δύσκολες στιγμές για να γραπώσουμε το Θεό.

Σας διαβεβαιώνω, αδελφοί μου, ότι σε τούτο τον τόπο, με τον τόσο φρέσκο πόνο, δεν υπήρξε καρδιά που να μην ράγησε με την φτώχια της Μαδαγασκάρης και στόμα δίχως να ρωτήσει πώς να προσφέρει την ελάχιστη βοήθεια που δύναται.

Τελικώς, απανταχού ο Ελληνισμός είναι μια αχτίδα Θεού σε έναν κόσμο μέλανα. Δοξασμένο το Όνομά του”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων