05/02/2020 05/02/2020 Την ευκαιρία να απολαύσουν την παρουσίαση του επιβλητικού πραγματικά ιστορικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο είχαν οι Αθηναίοι Αιγυπτιώτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθεούν στα θυρανοίξια του Ναού το περασμένο φθινόπωρο.  Την παρουσίαση του ιστορικού μνημείου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ελλήνων Καϊρου στην έδρα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων...
05 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2020 - 18:00

Η παρουσίαση του ιστορικού Ορθόδοξου Μνημείου στο Κάιρο, σε Αθηναίους Αιγυπτιώτες

Διαδώστε:
Η παρουσίαση του ιστορικού Ορθόδοξου Μνημείου στο Κάιρο, σε Αθηναίους Αιγυπτιώτες

Την ευκαιρία να απολαύσουν την παρουσίαση του επιβλητικού πραγματικά ιστορικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο είχαν οι Αθηναίοι Αιγυπτιώτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθεούν στα θυρανοίξια του Ναού το περασμένο φθινόπωρο. 

Την παρουσίαση του ιστορικού μνημείου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ελλήνων Καϊρου στην έδρα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος, πολιτικός μηχανικός ο οποίος είχε την ευθύνη σχεδιασμού και επίβλεψης της αποκατάστασης του έργου, έκανε την παρουσίαση προβάλλοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες και ντοκουμέντα με την ιστορία του έργου.

Ο ναός πρόσφατα ανακαινίστηκε εκ θεμελίων με την οικονομική υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και της μεγάλης ευεργέτιδας του ελληνισμού της Αιγύπτου Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη και παραδόθηκε στην κοινότητα σε μια λαμπρή τελετή τον περασμένο Σεπτέμβριο, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρέ- καρέ η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου Καΐρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων