18/09/2021 18/09/2021 Ακριβώς στις 3:30 τα ξημερώματα έφθασε στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ουγκάντα «Entebbe» η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κυρού Ιωνά Lwanga, που έγινε δεκτή με τιμές ήρωα. Η κυβέρνηση της Ουγκάντας, εξάλλου, είχε ανακοινώσει ότι η κηδεία του μακαριστού θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, αφού «ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τεράστια υπηρεσία σε...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 11:14

Ουγκάντα: Έφθασε η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Καμπάλας

Διαδώστε:
Ουγκάντα: Έφθασε η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Καμπάλας

Ακριβώς στις 3:30 τα ξημερώματα έφθασε στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ουγκάντα «Entebbe» η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κυρού Ιωνά Lwanga, που έγινε δεκτή με τιμές ήρωα.

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας, εξάλλου, είχε ανακοινώσει ότι η κηδεία του μακαριστού θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, αφού «ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τεράστια υπηρεσία σε αυτό το έθνος, συμπεριλαμβανομένου του ατελείωτου αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Αλήθεια και τη γενική καθοδήγηση σε εθνικά ζητήματα ως πρεσβύτερος και κορυφαίος ηγέτης της ορθόδοξης εκκλησίας. Διάγοντας αυτόν τον βίο, έπαψε να είναι «περιουσία» της Εκκλησίας, αλλά έγινε εθνική εικόνα, που αναμφισβήτητα αξίζει να ταφεί ως Εθνικός ήρωας».

Στην υποδοχή της σορού του μακαριστού Μητροπολίτου ήταν παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου κ. Συλβέστρος και ο π. Martin Ritsi, Διευθυντής του Orthodox Christian Mission Center – OCMC. Η εξόδιος θα τελεστεί την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από τη στιγμή της άφιξης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την εκδημία του Μητροπολίτου Καμπάλας: Έζησε με αφοσίωση την Ορθόδοξη Πίστη

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων