04/02/2022 04/02/2022 Ο Μητροπολίτης Ανταναναρίβο κ. Ιγνάτιος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με γραπτό μήνυμά του εξέδωσε μια πολύ ισχυρή προειδοποίηση προς τους ιερείς που εντάχθηκαν στην Αφρικανική Εξαρχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, όσοι έχουν ενταχθεί σε αυτήν την Εξαρχία «δεν είναι πλέον ιερείς, ούτε καν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κινδυνεύουν να πάνε σ...
04 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2022 - 21:06

Ισχυρή προειδοποίηση από Μητρόπολη Ανταναναρίβο στους ιερείς που εντάχθηκαν στην Αφρικανική Εξαρχία

Διαδώστε:
Ισχυρή προειδοποίηση από Μητρόπολη Ανταναναρίβο στους ιερείς που εντάχθηκαν στην Αφρικανική Εξαρχία

Ο Μητροπολίτης Ανταναναρίβο κ. Ιγνάτιος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με γραπτό μήνυμά του εξέδωσε μια πολύ ισχυρή προειδοποίηση προς τους ιερείς που εντάχθηκαν στην Αφρικανική Εξαρχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, όσοι έχουν ενταχθεί σε αυτήν την Εξαρχία «δεν είναι πλέον ιερείς, ούτε καν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κινδυνεύουν να πάνε σ την Κόλαση».

Μερικά αποσπάσματα από την επιστολή του Σεβασμιωτάτου:

Προς όλους τους σεβαστούς ιερείς της Μητρόπολης Ανταναναρίβο

Αγαπητοί αδελφοί,

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έχει παρέμβει στο έδαφος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ δηλώνει ξεκάθαρα ότι το Πατριαρχείο της Ρωσίας και αυτό της Αλεξανδρείας δεν έχουν καμία συμμαχία.

Ως εκ τούτου, όλοι όσοι προσχώρησαν στην Εξαρχία της Αφρικής, έχουν παραιτηθεί από την ιεροσύνη της Μητρόπολης Ανταναναρίβο και του βόρειου τμήματος της Μαδαγασκάρης, που διοικείται από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, χωρίς δικαίωμα να τελούν την Θεία Λειτουργία και τα Μυστήρια.

Σας ικετεύω, λοιπόν, να προσέχετε. Η τιμωρία θα είναι τόσο αυστηρή που θα χάσετε τις ψυχές σας στην κόλαση. Οι ιερείς θα αποκοπούν από τη Χάρη του Θεού και δεν θα είναι πλέον μέλη της Εκκλησίας.

Ελπίζω να είναι ξεκάθαρα αυτά και να προσέχετε τις παγίδες του διαβόλου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή:

 

Διαβάστε ακόμη:

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποφασίζει για την εισπήδηση στην Αφρικανική ήπειρο

Στα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη το Γράμμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την “εισπήδηση” – Οι επόμενες ενέργειες

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Το δύσκολο έργο της ιεραποστολής εν μέσω πανδημίας – Οι προκλήσεις των νέων Ιεραρχών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων