12/08/2019 12/08/2019 Δίπλα από την παλιά εμπορική καρδιά του Καΐρου ,την γνωστή αγορά του Χαν Ελ Χαλιλι, το μεγάλο τζαμί του Χουσεϊν και το Πανεπιστήμιο του Αλ Άζχαρ βρίσκεται το Χαμζάουϊ. Εκεί εδώ και αιώνες δίπλα από τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στεγάζονται τα Γραφεία στην πόλη του Καΐρου, του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης...
12 Αυγούστου, 2019 - 12:24

Ήχησαν εκ νέου οι καμπάνες στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι

Διαδώστε:
Ήχησαν εκ νέου οι καμπάνες στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι

Δίπλα από την παλιά εμπορική καρδιά του Καΐρου ,την γνωστή αγορά του Χαν Ελ Χαλιλι, το μεγάλο τζαμί του Χουσεϊν και το Πανεπιστήμιο του Αλ Άζχαρ βρίσκεται το Χαμζάουϊ. Εκεί εδώ και αιώνες δίπλα από τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στεγάζονται τα Γραφεία στην πόλη του Καΐρου, του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Γράφει ο Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης
Στoν χώρο αυτόν έζησαν μεγάλες μορφές της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. ως οι Άγιοι Πατριάρχες Ιωακείμ ο Πάνυ, Μελέτιος Πηγάς, Κύριλλος Λούκαρης και άλλοι πολλοί Εδώ έζησε και ο Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως. Σε αυτόν τον Ναό έλαβε διά των χειρών του Πατριάρχου Σωφρονίου την χάρη της Αρχιερωσύνης την 15η Ιανουαρίου του 1889. Εδώ γνώρισε στιγμές δόξης αλλά και στιγμές μεγάλης πικρίας…

Για πολλά χρόνια λόγω τεχνικών προβλημάτων οι καμπάνες του Αγίου Νικολάου σιωπούσαν. Με την ευλογία και μέριμνα της Α.Θ.Μ. τού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και την ευγενή χορηγία του εντιμοτάτου κ Ιωάννου Ηρειώτου, Δικηγόρου, καταγομένου εκ της νήσου της Αιγήνης, τοποθετήθηκε σύγχρονο σύστημα κωδωνοκρουσίας. Το έργο ανέλαβε η εταιρία Αφών Τσίτουρα από την Ελλάδα.

Από την Κυριακή 4 Αυγούστου οι καμπάνες ξαναχτυπούν μελωδικά και διαλαλούν την παρουσία της Ορθοδοξίας στο πολύβουο Κάιρο.
Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καιρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων