16/04/2019 16/04/2019 Σε μια περιοχή ξεχασμένη του χάρτη, στην πόλη Μπούνια του Ανατολικού Κονγκό η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός αντιστέκονται. Ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ντούμπα, του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας κρατά αναμμένη τη φλόγα της πίστης, στους λιγοστούς Ορθοδόξους που έχουν απομείνει και το έργο του αποδίδει καρπούς. Όλο και περισσότεροι βαπτίζονται Χριστιανοί. Την περασμένη Κυριακή το ποίμνιό του...
16 Απριλίου, 2019 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2019 - 9:34

Κοιτίδα Ορθοδοξίας στις εσχατιές της Αφρικής

Διαδώστε:
Κοιτίδα Ορθοδοξίας στις εσχατιές της Αφρικής

Σε μια περιοχή ξεχασμένη του χάρτη, στην πόλη Μπούνια του Ανατολικού Κονγκό η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός αντιστέκονται. Ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ντούμπα, του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας κρατά αναμμένη τη φλόγα της πίστης, στους λιγοστούς Ορθοδόξους που έχουν απομείνει και το έργο του αποδίδει καρπούς. Όλο και περισσότεροι βαπτίζονται Χριστιανοί.

Την περασμένη Κυριακή το ποίμνιό του έψαλε εις τιμήν και μνήμην της Οσίας Μητρός ημών Μαρίας της Αιγυπτίας

Και οι λιγοστοί Έλληνες μαζί με τους ντόπιους υμνούν τον Κύριο και μετέχουν στις λειτουργίες

 

 

Το φιλανθρωπικό του έργο είναι πολύ πλούσιο. Πρόσφατα διένειμε φαγητό και εμφιαλωμένο νερό στα πεινασμένα κωφάλαλα παιδιά της Μπούνιας στο Άσυλό τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων