13/02/2021 13/02/2021 Ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κανάγκα. Ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου θεμελιώθηκε η πρώτη Ιερά Μονή στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας και προ δύο ημερών ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του πρώτου παρεκκλησίου εις τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και ίσως και ενός δωματίου για την καλύτερη διαμονή των δοκίμων...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 11:19

Ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κανάγκα

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κανάγκα

Ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κανάγκα. Ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου θεμελιώθηκε η πρώτη Ιερά Μονή στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας και προ δύο ημερών ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του πρώτου παρεκκλησίου εις τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και ίσως και ενός δωματίου για την καλύτερη διαμονή των δοκίμων μοναχών.

Προηγήθηκε την παρελθούσα Τετάρτη αγιασμός και ευθύς αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες και με προσωπική δουλειά των δοκίμων μοναχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος καθημερινά είναι παρόν στην θεμελίωση του Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου και δοξάζει τον Θεό για αυτή την μεγάλη ευλογία.

Βεβαίως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, “ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τους δύο Ιεραποστολικούς Συλλόγους, των Πατρών (Ο Ιερός Χρυσόστομος) και του Αγρινίου (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) που δύο δωρητές ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ανάγκη και ευελπιστούμε στην αγάπη και συνδρομή πολλών αδελφών προκειμένου σιγά-σιγά να ολοκληρωθεί αυτό το Ιερό καθίδρυμα προς δόξαν Θεού, εις τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις αγιασμόν και αφιέρωση των Κογκολεζων αδελφών μας και εις ευλογία όλης της Μητροπόλεως Κανάγκας“.

“Να μας αξιώσει ο Θεός γρήγορα να αποκτήσουμε το πρώτο Παρεκκλήσιο για να υμνολογούν οι Κογκολέζοι Μοναχοί καθημερινά τον Θεό μας” καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κανάγκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων