04/05/2023 04/05/2023 Τις συγκλονιστικές και αγωνιώδης ημέρες που έζησε στο βαλλόμενο από εμφύλια πυρά Χαρτούμ περιέγραψε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Σάββας. Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο λίγη ώρα μετά την επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπείας της Αθωνικής Πολιτείας, υπό τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη η οποία βρίσκεται στην...
04 Μαΐου, 2023 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2023 - 9:04

Με τον Μητροπολίτη Νουβίας Σάββα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαδώστε:
Με τον Μητροπολίτη Νουβίας Σάββα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις συγκλονιστικές και αγωνιώδης ημέρες που έζησε στο βαλλόμενο από εμφύλια πυρά Χαρτούμ περιέγραψε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Σάββας.

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο λίγη ώρα μετά την επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπείας της Αθωνικής Πολιτείας, υπό τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί”.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας είχε εγκλωβιστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μαζί με πιστούς από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 15 Απριλίου, και για περίπου δέκα ημέρες έως την ημέρα που απεγκλωβίστηκε. Ο ίδιος είχε αναλάβει σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές Ελλάδας και Αιγύπτου την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατούσε στο Σουδάν. Οι μαρτυρίες του στα ΜΜΕ ήταν συγκλονιστικές ενώ όπως είχε αναφέρει φοβήθηκαν ακόμα και για την  ζωή.

Ο Πρωθυπουργός είχε διαρκή ενημέρωση για την κατάσταση στο Σουδάν ενώ είχε εκδηλώσει άμεσα το ενδιαφέρον του για τους ομογενείς και τον Μητροπολίτη κ. Σάββα. Μάλιστα, ο ίδιος πριν λίγες ημέρες είχε βρεθεί στην Ελευσίνα για να υποδεχθεί και τους τελευταίους που έφτασαν ασφαλείς στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας θυσιαστικώς στάθηκε στο πλευρό του ποιμνίου του όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες, κάτι άλλωστε που είχε αναφέρει σε δήλωσή του για την κατάσταση στο Σουδάν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης: 

Μητροπολίτης Νουβίας: Περάσαμε μέσα από την κόλαση – Δραματικές περιγραφές από τους Έλληνες που επαναπατρίστηκαν

Σουδάν: Με την συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ο απεγκλωβισμός 39 ατόμων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων