06/10/2022 06/10/2022 Στη Νέα Υόρκη αφίχθη χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με κληρικούς και στελέχη της Αρχιεπισκοπής,, μεταξύ αυτών,...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 9:32

Νέα Υόρκη: Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας σε μία ιστορική επίσκεψη

Διαδώστε:
Νέα Υόρκη: Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας σε μία ιστορική επίσκεψη

Στη Νέα Υόρκη αφίχθη χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με κληρικούς και στελέχη της Αρχιεπισκοπής,, μεταξύ αυτών, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξανδρος Καρλούτσος. 

Όπως αναφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε ανακοίνωσή της πρόκειται για μία ιστορική επίσκεψη καθώς για πρώτη φορά Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέπτεται τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, παιδιά από το Σχολείο Αγίου Δημητρίου και τον Σύλλογο Κρητών Μίνωας Αστόριας, ντυμένα με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, προσέφεραν λουλούδια και καλωσόρισαν με τη σειρά τους τον Μακαριώτατο.

Τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος και Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Υποδιάκονος Μωυσής Kariuki Maina.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Δοξολογία για την επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου.

Απονομή του Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας”

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο ετήσιο συμπόσιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος θα τιμηθεί με το βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Αθηναγόρας».

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» καθιερώθηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Τάγμα Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Το βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρα Α’. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο Ετήσιο Δείπνο του Τάγματος σε ένα πρόσωπο ή οργανισμό που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.

Έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων στον σημερινό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν (όταν ήταν Αντιπρόεδρος), στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, στον Τζορτζ Μπους, στην πρώην πρώτη κυρία Μπάρμπαρα Μπους, στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, στον Νομπελίστα Elie Wiesel και στη Μητέρα Τερέζα.

Φωτογραφίες: GOARCH / Dimitrios S. Panagos

Διαβάστε επίσης: 

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας από 5 έως 12 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ – Θα του απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων