08/06/2019 08/06/2019 Με τον Εξοχ. Κυβερνήτη της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ του Κονγκό κ.Pierre Cébert Ibocko-Onanghat, συναντήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων την 6η Ιουνίου 2019. Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό, συζήτησε εκτενώς με τον κ.Κυβερνήτη περί της νομικής υποστάσεως του εν λόγω...
08 Ιουνίου, 2019 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2019 - 14:21

Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ στον Κυβερνήτη της Αφρικανικής χώρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ στον Κυβερνήτη της Αφρικανικής χώρας

Με τον Εξοχ. Κυβερνήτη της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ του Κονγκό κ.Pierre Cébert Ibocko-Onanghat, συναντήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων την 6η Ιουνίου 2019.

Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό, συζήτησε εκτενώς με τον κ.Κυβερνήτη περί της νομικής υποστάσεως του εν λόγω Εθνικού Συμβουλίου. Επίσης, παρουσίασε και το πρόβλημα της εκ μέρους του κράτους νομικής αναγνωρίσεως διαφόρων προσωποπαγών κινήσεων θρησκευτικής φύσεως (σέκτες), οι οποίες καπηλεύονται τους τίτλους των επισήμων Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας (Καθολική, Ορθόδοξη, Ευαγγελική κτο) με ύποπτα κίνητρα προς άγραν οπαδών. Τέλος, εξεδήλωσε την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν προς τις κρατικές υπηρεσίες για την αγαστή συνεργασία και την πάντοτε θετική ανταπόκρισή τους σε αιτήματά Της.

Ο κ. Κυβερνήτης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη για την άκρως ενδιαφέρουσα, όπως την χαρακτήρισε, συνάντηση περί της δράσεως του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών και του προβλήματος των σεκτών, τον διαβεβαίωσε για την προώθηση των διαδικασιών περί της νομικής υποστάσεως αυτού, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες για το επιτελούμενο κοινωνικό έργο και την δυναμική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κονγκό.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Υπουργείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως όπου είχε εκτενή συνεργασία με τον κ.Jean Fidele Otalou, Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού και Σχολικής Διαχειρίσεως, περί θεμάτων αφορώντων στο ορθόδοξο Εκπαιδευτήριο «Φως Εθνών».

Τέλος, επεσκέφθη την Πρεσβεία της Αιγύπτου και είχε φιλική συνάντηση με τον Εξοχ. Πρέσβη κ. Halem Hassan Kandil, προς τον οποίο υπέβαλε εόρτιες ευχές επί τη περατώσει του ραμαζανίου. Αμέσως μετά, ανεχώρησε αεροπορικώς προς Pointe-Noire, όπου η έδρα της Ι.Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων