11/02/2023 14/02/2023 Στις εκδηλώσεις αλλά και στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας, Λουσάκα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας» και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο. Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και την διαχρονικότητα που διέπει την Ελληνική...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:19
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 2:21

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας για την Ελληνική γλώσσα και την Ορθοδοξία στην Αφρική

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας για την Ελληνική γλώσσα και την Ορθοδοξία στην Αφρική

Στις εκδηλώσεις αλλά και στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας, Λουσάκα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας» και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και την διαχρονικότητα που διέπει την Ελληνική γλώσσα δια μέσου των αιώνων, καθώς και στις προσπάθειες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την διατήρηση και προαγωγή των ιδεών και των αξιών του ελληνισμού στην αφρικανική ήπειρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσφορά της Ορθοδοξίας στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής γενικότερα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την Ελληνική γλώσσα ως βασικό συνδετικό κρίκο των εκεί ελληνικών κοινοτήτων με τη μητέρα πατρίδα.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

(Πηγή: ertnews.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων