25/09/2019 25/09/2019 Καθώς πλησιάζει η ημέρα των Θυρανοιξίων του ανακαινισμένου ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου πληθαίνουν οι πληροφορίες για την λάμψη και την ιστορία του. Όπως γράφει το Pyramisnews, είναι ο ναός εκείνος που χάρισε όσο λίγοι στην Αλεξανδρινή Εκκλησία Ιεράρχες που κοσμούν σήμερα το Παλαίφατο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας. Μόνον στην πρόσφατη πολύ σύγχρονη ιστορία του,...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2019 - 11:44

O ναός που χάρισε πολλούς Ιεράρχες στο Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
O ναός που χάρισε πολλούς Ιεράρχες στο Πατρ. Αλεξανδρείας

Καθώς πλησιάζει η ημέρα των Θυρανοιξίων του ανακαινισμένου ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου πληθαίνουν οι πληροφορίες για την λάμψη και την ιστορία του.

Όπως γράφει το Pyramisnews, είναι ο ναός εκείνος που χάρισε όσο λίγοι στην Αλεξανδρινή Εκκλησία Ιεράρχες που κοσμούν σήμερα το Παλαίφατο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας.

Μόνον στην πρόσφατη πολύ σύγχρονη ιστορία του, προσέφερε έξι Αρχιερείς, που προσφέρουν ανελλιπώς στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας:

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ.

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, Καθηγούμενος του Αγίου Γεωργίου π. Καΐρου.

Ο Επίσκοπος Αρσινόης κ. Βασίλειος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων