03/10/2021 03/10/2021 Επίσκεψη στην Ουγκάντα προγραμματίζει αυτό τον μήνα ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, που θα μεταβεί στην αφρικανική χώρα, που έχασε πρόσφατα τον Έξαρχό της και Μητροπολίτη Καμπάλας, μεταξύ 11 και 18/10/2021. Κύριος σκοπός της ποιμαντικής επίσκεψης του είναι να τιμήσει τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωνά Lwanga, ο οποίος...
03 Οκτωβρίου, 2021 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 11:53

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στις 11 Οκτωβρίου στην Ουγκάντα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στις 11 Οκτωβρίου στην Ουγκάντα

Επίσκεψη στην Ουγκάντα προγραμματίζει αυτό τον μήνα ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, που θα μεταβεί στην αφρικανική χώρα, που έχασε πρόσφατα τον Έξαρχό της και Μητροπολίτη Καμπάλας, μεταξύ 11 και 18/10/2021.

Κύριος σκοπός της ποιμαντικής επίσκεψης του είναι να τιμήσει τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωνά Lwanga, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021, χοροστατώντας  κατά το 40νθήμερο μνημόσυνό του και την επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Namungoona την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Μακαριώτατος θα πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στα πνευματικά του παιδιά σε διάφορα κέντρα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής της Μητρόπολης  Καμπάλας, όπου επίσης αναμένεται να τελέσει και τον καθαγιασμό του ναού της Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Μονής στην Busaana στις 14 Οκτωβρίου 2021.

Ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί, επίσης, την Ιερά Μητρόπολη Γκούλου (Βόρεια) και Ανατολικής Ουγκάντα, ​​την οποία ευλόγησε και ίδρυσε τον Νοέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου και επίσης θα ευλογήσει όλο το Έθνος της Ουγκάντας γενικότερα. Ο Πατριάρχης αναμένεται επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ουγκάντας και διπλωματικές αποστολές μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων