23/11/2019 23/11/2019 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Φανάρι, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, που είναι η θρονική γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμφώνως με επίκαιρη ανάρτηση της Μητροπόλεως Ζάμπια (Fb Orthodox Metropolis of Zambia). “Η παρουσία του δεύτερου τη τάξει ορθόδοξου προκαθήμενου στην Κωνσταντινούπολη στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα σε διορθόδοξο επίπεδο” καθώς αναφέρεται,...
23 Νοεμβρίου, 2019 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2019 - 21:35

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Φανάρι ανήμερα του Αγίου Ανδρέα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Φανάρι ανήμερα του Αγίου Ανδρέα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Φανάρι, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, που είναι η θρονική γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμφώνως με επίκαιρη ανάρτηση της Μητροπόλεως Ζάμπια (Fb Orthodox Metropolis of Zambia). Η παρουσία του δεύτερου τη τάξει ορθόδοξου προκαθήμενου στην Κωνσταντινούπολη στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα σε διορθόδοξο επίπεδο” καθώς αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

“Φανάρι και Αλεξάνδρεια με το συλλείτουργο Βαρθολομαίου και Θεόδωρου θα καταδείξουν την απόλυτη σύμπνοια των δυο παλαίφατων Πατριαρχείων που είναι στο στόχαστρο της ρωσικής Εκκλησίας, με αφορμή το ουκρανικό. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Ανδρέα στις 29 Νοεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα οι δυο Πατριάρχες θα συλλειτουργήσουν στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του πρωτόκλητου των Αποστόλων”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων