03/10/2023 03/10/2023 Την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, δέχθηκε στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Διαμαντόπουλο, Πατριαρχικό Επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι, στο κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Κατά την συνάντηση, ο Πατριαρχικός Επίτροπος ενημέρωσε εκτενώς τον Μακαριώτατο για το εν γένει επιτελούμενο εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό...
03 Οκτωβρίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 14:21

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι

Την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, δέχθηκε στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Διαμαντόπουλο, Πατριαρχικό Επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι, στο κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Κατά την συνάντηση, ο Πατριαρχικός Επίτροπος ενημέρωσε εκτενώς τον Μακαριώτατο για το εν γένει επιτελούμενο εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο σε αυτήν τη νεόφυτη εκκλησιαστική Επαρχία του Πρεσβυγενούς Θρόνου Αλεξανδρείας.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος έδωσε πατρικώς οδηγίες και κατευθύνσεις προς τον Πανοσιολογιώτατο για την περαιτέρω πρόοδο της εκκλησιαστικής διακονίας στην τοπική Εκκλησία του Κισαγκάνι. Ακόμη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τον δίκαιο έπαινο προς τον π. Πολύκαρπο, ο οποίος επί δεκατετραετία διακονεί θυσιαστικώς το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο.

Η Ιερά Επισκοπή Κισανγκάνι ιδρύθηκε δια Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου το έτος 2018, έχοντας στην πνευματική δικαιοδοσία της τις διοικητικές περιφέρειες Κισανγκάνι, Ιτουρίου και Ουελέ. Κατά την σύστασή της η Ι.Επισκοπή διέθετε 3 Ενοριακές Κοινότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα της δικαιοδοσίας της, του Αγίου Νικολάου στην πόλη Μπούνια, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κισανγκάνι και του Αγίου Δημητρίου στη πόλη Ισίρο, με τους αντίστοιχους Ιερούς Ναούς, οι οποίοι οικοδομήθησαν από Έλληνες που διαβιούσαν εκεί.

Σήμερα, έχει ανεγερθεί ένας ακόμη Ιερός Ναός, της Αγίας Άννης-Αγίας Αικατερίνης στο Κισανγκάνι, ένας τελεί υπό ανέγερσιν στην λίμνη του Άλπερτ της Μπούνια, ενώ συνεστήθησαν δύο ακόμη Ενοριακές Κοινότητες, οι οποίες στερούνται ευκτηρίων οίκων. Τους προαναφερθέντες Ενοριακούς Ναούς διακονούν ισάριθμοι γηγενείς κληρικοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων