17/02/2020 17/02/2020 Tην 17η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, άγει τα σεπτά ονομαστήριά Του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης  Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, ο οποίος από το πρώτο έτος της αναρρήσεώς του στον ευκλεή, περίπυστο και ιστορικό Θρόνο της μαρτυρικής Εκκλησίας του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου έως σήμερα,  εορτάζει πάντοτε...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:08

Ο Πατριάρχης εόρτασε με τα “παιδιά των σκουπιδιών”

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης εόρτασε με τα “παιδιά των σκουπιδιών”

Tην 17η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, άγει τα σεπτά ονομαστήριά Του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης  Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, ο οποίος από το πρώτο έτος της αναρρήσεώς του στον ευκλεή, περίπυστο και ιστορικό Θρόνο της μαρτυρικής Εκκλησίας του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου έως σήμερα,  εορτάζει πάντοτε κοντά στα πνευματικά του παιδιά, τους Ορθοδόξους Αφρικανούς.

Έτσι και φέτος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευρισκόμενος στη Δημοκρατία του Μαλάουι, αφίχθη στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης της περιοχής  Ντιράντε του Μπλαντάϊρ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ και τον οικείο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, για τον εγκαινιασμό του ως άνω Ιερού Ναού.


Η περιοχή Ντιράντε είναι από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλεως, αφού εκεί συσσωρεύονται τα σκουπίδια ολόκληρης της περιφέρειας του Μπλαντάϊρ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής, κυρίως μικρά παιδιά, να μαστίζονται από σοβαρές ασθένειες όπως η χολέρα, εξαιτίας του μολυσμένου υδροφόρου ορίζοντα και των αναθυμιάσεων από την καύση των σκουπιδιών.
Στην περιοχή αυτή, ανεγέρθηκε ο επιβλητικός Ιερός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, με δωρεά του επιχειρηματία κ. Δημητρίου Μπάκλ, προς τον οποίο ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.


Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν πιστοί με αλαλαγμούς χαράς και ευγνωμοσύνης για την ανέγερση στην υποβαθμισμένη περιοχή τους ενός Ορθοδόξου Ναού.
Ακολούθως, σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκε από τον Πατριάρχη και τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς η ακολουθία των Εγκαινίων και εν συνεχεία η πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για τα σεπτά ονομαστήρια του Προκαθημένου της Αγάπης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων