17/02/2023 17/02/2023 Τα ονομαστήριά του άγει σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ ο οποίος αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί ιεραποστολική περιοδείας στην Κένυα. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου διακρίνεται για την ανυπέρβλητη αγάπη του προς  τον πλησίον κάτι που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα με την αγάπη που δείχνουν οι Αφρικανοί προς το πρόσωπό...
17 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2023 - 10:03

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος και η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην ιεραποστολή της Αφρικής

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος και η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην ιεραποστολή της Αφρικής

Τα ονομαστήριά του άγει σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ ο οποίος αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί ιεραποστολική περιοδείας στην Κένυα.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου διακρίνεται για την ανυπέρβλητη αγάπη του προς  τον πλησίον κάτι που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα με την αγάπη που δείχνουν οι Αφρικανοί προς το πρόσωπό του. Σε καιρούς δύσκολους για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καθώς η ρωσική εισπήδηση προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα της τοπικής Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος δίνει με τη δράση του τη μαρτυρία του Θρόνου του Ευαγγελιστού Μάρκου, όπως έπραξαν επί αιώνες οι προκάτοχοί του.

Αυτή τη μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας επιβεβαίωσε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο ο Πρόεδρος της Κένυας, Γούιλιαμ Ρούτο, τονίζοντας ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας είναι εταίρος στην ανάπτυξη της χώρας.

Δείτε επίσης:

Κένυα: Ο Πατριάρχης Θεόδωρος θεμελίωσε σχολείο & διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια – Στην Αφρική θα εορτάσει τα ονομαστήριά του

Βίντεο του Πατριάρχη Θεόδωρου με τα πνευματικά του τέκνα στην Κένυα (ΦΩΤΟ)

Φωτοστιγμές από την ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

Η αποκαλυπτική συνέντευξη στη Μαρία Γιαχνάκη

Για το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Μακαριώτατος είχε μιλήσει σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη κατά την αποστολή που είχε πραγματοποιήσει το ope.gr το 2020 στην Αλεξάνδρεια.

Παρακολουθήστε όσα είχε αναφέρει:

Εικονολήπτης: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Το σημερινό αφιέρωμα στην Pemptousia TV

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα εορτής για τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας η ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV προβάλει εκτενή αφιερώματα.

Αναλυτικά:

Στις 10:40 και σε επανάληψη στις 18:40 Αφιέρωμα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο με τίτλο: Ο Ιεραπόστολος Πατριάρχης

Στις 11:05 και σε επανάληψη στις 19:05 την Ομιλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κατά την τιμητική αναγνώριση του έργου του με το Βραβείο «Αθηναγόρας 2022»

Στις 14:30 και σε επανάληψη στις 22:30 τη συνέντευξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη

Ενώ στις 16:05 θα προβληθεί απόσπασμα από την υποδοχή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ στην Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων