12/10/2019 12/10/2019 Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική τακτική συνέλευση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ΕΝΟΚ με θέα το Νείλο. Ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Γιώργος Χαγιάτ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ολική αναδόμηση που έκανε ο όμιλος, στη διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης και εξωραϊσμού των εγκαταστάσεων. Μίλησε για την αποκατάσταση στις...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 15:28

Οι ευλογίες του Πατρ. Αλεξανδρείας στον ΕΝΟΚ

Διαδώστε:
Οι ευλογίες του Πατρ. Αλεξανδρείας στον ΕΝΟΚ

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική τακτική συνέλευση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ΕΝΟΚ με θέα το Νείλο.

Ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Γιώργος Χαγιάτ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ολική αναδόμηση που έκανε ο όμιλος, στη διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης και εξωραϊσμού των εγκαταστάσεων. Μίλησε για την αποκατάσταση στις βάρκες και στους χώρους που φυλάσσονται, στην ανακαίνιση των αποδυτηρίων.

Επίσης αναφέρθηκε και στην επαναφορά του ομίλου στο αθλητικό τμήμα και τη συμμετοχή του στους αγώνες που γίνονται μέσω της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. «Έχουμε να δώσουμε πολλά… και να επαναφέρουμε τον ΕΝΟΚ, στις παλιές του δόξες. Έχουμε να δώσουμε πολλά και αυτό είναι μόνο η αρχή». Ιδιαίτερη ήταν η μνεία στα οικονομικά και στην προσπάθεια κάλυψης του αρνητικού πρόσημου με αποτέλεσμα να μπορεί πλέον να καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες του και να εξοφλήσει παλαιές οφειλές ενοικίων. «Έχουμε καταφέρει να είμαστε αυτάρκεις και να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω την Ελληνική Κοινότητα…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαγιάτ.

Μίλησε για την προσπάθεια προσέλκυσης νέων επισκεπτών, εκτός των Ελλήνων και την προσπάθεια να καθιερώσουν όχι μόνο το εστιατόριο αλλά και όλες τις εγκαταστάσεις ως χώρο υψηλών προδιαγραφών.

Ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ, επεφύλαξε και δύο εκπλήξεις στους παρευρισκομένους. Παρουσίασε τον κ. Κωνσταντίνο Βαμβακάρη, τον νέο προπονητή υδατοσφαίρισης της Αιγυπτιακής Εθνικής Ομάδας και ανακοίνωσε ότι στις 25 Οκτωβρίου θα γίνει η αδελφοποίηση με τον αντίστοιχο όμιλο της Λεμεσού.

Ο αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης μετέφερε την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου και του οικείου ιεράρχη, του Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημου. Τους συνεχάρη δε για όλα όσα προσφέρουν σε όλη την παροικία.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο οποίος είναι και Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΝΟΚ, στον χαιρετισμό του είπε ότι με μεγάλη χαρά άκουσε όλες τις ενέργειες του Δ.Σ που οδήγησαν στην αναβίωση του ιστορικού αυτού ομίλου.

Τους ζήτησε δε να συνεχίζουν να προχωρούν σε αυτή την κατεύθυνση και να συνεχίσουν και να διαφυλάξουν τον ιστορικό χαρακτήρα του Ελληνισμού της Αιγύπτου. Για άλλη μια φορά ο κ. Δασκαλόπουλος επανέλαβε την ανάγκη όλα τα παροικιακά να αναπτύσσουν συντονισμένες δράσεις.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστος Καβαλής, στο χαιρετισμό του είπε ότι είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η συνέλευση του ΕΝΟΚ, αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και ένα σαφές μήνυμα ότι τελείωσαν οι… παιδικές ασθένειες και προχωρούμε με μια στιβαρή και σωστή διαχείριση και όραμα.

Συνεχάρη τόσο τον πρόεδρο όσο και ένα προς ένα τα μέλη του Δ.Σ για την προσπάθεια που καταβάλουν. Eίπε δε ότι η Ε.Κ.Κ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ΕΝΟΚ.

Στη γενική συνέλευση τον κ. Χαγιάτ πλαισίωσαν από το Δ.Σ του ομίλου, οι Γιώργος Ρεκτσίνης, Άγγελος Αθανασούλης, Βίλλυ Πολίτη Ζούε, Στέλιος Χαλκιάς και Σαμίρ Ελ Σάμυ.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή, στην Γενική Συνέλευση του ΕΝΟΚ παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ ( η οποία είναι και στο Δ.Σ του ομίλου ) και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς ( ο οποίος είναι και στο Δ.Σ του ομίλου)

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων