30/11/2021 30/11/2021 Με ευλάβεια, κατάνυξη και εορταστική μεγαλοπρέπεια, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί της Αδδίς Αμπάμπα, εόρτασαν τον Μέγα Ιεραπόστολο και Φωτιστή της Αιθιοπίας Άγιο Φρουμέντιο, πρώτο Επίσκοπο Αξώμης. Επίκεντρο της εορτής ο Ιερός Καθεδρικός Κοινοτικός Ναός Αγίου Φρουμεντίου, στο κέντρο της Αιθιοπικής πρωτεύουσας. Στην φετινή πανήγυρη προσεκλήθη, σεπτή ευλογία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος...
30 Νοεμβρίου, 2021 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 8:17

Οι Ορθόδοξοι της Αιθιοπίας εόρτασαν τον Προστάτη τους

Διαδώστε:
Οι Ορθόδοξοι της Αιθιοπίας εόρτασαν τον Προστάτη τους

Με ευλάβεια, κατάνυξη και εορταστική μεγαλοπρέπεια, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί της Αδδίς Αμπάμπα, εόρτασαν τον Μέγα Ιεραπόστολο και Φωτιστή της Αιθιοπίας Άγιο Φρουμέντιο, πρώτο Επίσκοπο Αξώμης.

Επίκεντρο της εορτής ο Ιερός Καθεδρικός Κοινοτικός Ναός Αγίου Φρουμεντίου, στο κέντρο της Αιθιοπικής πρωτεύουσας. Στην φετινή πανήγυρη προσεκλήθη, σεπτή ευλογία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, προεξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Παρευρέθησαν, η Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Άννα Φάρρου, μετά του Διοικητικού Προσωπικού της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός” κ. Αθανάσιος Ρούσσος, συμπαραστατούμενοι από τα αξιότιμα μέλη των Δ.Σ. της Κοινότητος και της Ενώσεως, οι Ελλογιμ. Διευθυντές και Καθηγητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Κοινότητας, μαθητές και μαθήτριες, καθώς και Ορθόδοξοι πιστοί από Ελλάδα, Αιθιοπία, Ρωσία, Ουκρανία και Συρία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ μετέφερε προς τους πιστούς τις θερμότατες πατρικές ευχές και ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλ. κ. Σίλβεστρος ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία του εορταζομένου Αγίου Φρουμεντίου, ο οποίος είναι ο προστάτης των εν Αιθιοπία Χριστιανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε περιφορά της εικόνος του Αγίου Φρουμεντίου πέριξ του Ναού και σύντομη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών και προεφημερίων του Ιερού Ναού, από της κτίσεως αυτού.

Ευθύς αμέσως μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων παρετέθη δεξίωση από την Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα προς τους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων