09/06/2020 09/06/2020 Στην ανέγερση του πρώτου προς τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού Ιερού Ναού αναφέρθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.  Οι εργασίες ανέγερσης του ναού ολοκληρώθηκαν, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στη σελίδα στο facebook της Επισκοπής ο Θεοφιλέστατος, ενώ δεν θα πρόκειται για απλώς έναν ιερό ναό αλλά για το πρώτο ανδρικό...
09 Ιουνίου, 2020 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 17:33

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ναός του οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ναός του οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού

Στην ανέγερση του πρώτου προς τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού Ιερού Ναού αναφέρθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος. 

Οι εργασίες ανέγερσης του ναού ολοκληρώθηκαν, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στη σελίδα στο facebook της Επισκοπής ο Θεοφιλέστατος, ενώ δεν θα πρόκειται για απλώς έναν ιερό ναό αλλά για το πρώτο ανδρικό Μοναστήρι της Μαδαγασκάρης στους χώρους του οποίου θα στεγάζεται το Ιερατικό Σεμινάριο, η ιεραποστολική κυψέλη η οποία Θεού θέλοντος θα γεμίσει γηγενείς ιεραποστόλους τον τόπο.

“Δεν είναι πολύς καιρός, λίγοι μήνες μόνο, όταν στο τηλέφωνο με παρακαλούσε ένας αδελφός από την Ελλάδα να φτιάξουμε τον πρώτο ναό προς τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστου. Η ορθολογική και ελλειμματική ως προς την πίστη απάντησή μου: “Μα δεν έχει γίνει επίσημη αγιοκατάταξη ακόμα…”. Εν ριπή οφθαλμού, ο Όσιος αποκαλύπτεται στην Εκκλησία επισήμως δια του Πρώτου Αυτής, ο κόσμος αποκτά έναν ακόμα πρέσβη στον ουρανό, εγώ, μετά την ταπεινωμένη λογικοφανη απάντηση, τρέχω πλέον να βρω τους πόρους και τα μέσα. Θεμέλιος λίθος, αγιασμός, έναρξη εργασιών, νέα σχέδια για όχι απλώς έναν Ιερό Ναό παρά για το πρώτο ανδρικό Μοναστήρι της Μαδαγασκάρης στους χώρους του οποίο θα στεγάζεται το Ιερατικό μας Σεμινάριο, η ιεραποστολική κυψέλη η οποία Θεού θέλοντος θα γεμίσει γηγενείς ιεραποστόλους τον τόπο, ολοκλήρωση εργασιών και αναμονή εγκαινίων. Όλα εν ριπή οφθαλμού, όλα με την ταχύτητα η οποία ξεπερνά κατά πολύ το πεπερασμένο της ανθρώπινης υπόστασης μας. Σαν ο Όσιος να ζητά τόπο, σαν ο όσιος να κυνηγά την ιεραποστολή” γράφει στην ανάρτησή του.

Μάλιστα, ως προς την έκβαση του όλου εγχειρήματος, ο Ιεραπόστολος Επίσκοπος, καταλήγει:

“προσκύνησα το θεμέλιο λίθο την πρώτη μέρα, με περίσσια δυσπιστία ως προς το εγχείρημα. Ο Θεός με αξίωσε την ημέρα της ολοκλήρωσης των εργασιών να προσκυνήσω τον όντως θεμέλιο λίθο της Μονή, τον Τάφο του Οσίου, ζητώντας συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ που πήρε την δυσπιστία μου και την έκανε κατοικητήριο του Πανάγιου Πνεύματος”.

Διαβάστε επίσης 

Ολοκληρώνεται ο ναός του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή στην Αφρική

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων