15/06/2019 15/06/2019 Στο υπαίθριο βαπτιστήριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire τέλεσε χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων τις βαπτίσεις κατηχουμένων όλων των ηλικιών. Όπως πράττει πάντοτε πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Κατηχήσεως ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε και ερμήνευσε τα στάδια τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα νεόφυτα πλέον μέλη της Εκκλησίας,...
15 Ιουνίου, 2019 - 15:51

Ομαδικές βαπτίσεις στα «βάθη» της Αφρικής

Διαδώστε:
Ομαδικές βαπτίσεις στα «βάθη» της Αφρικής

Στο υπαίθριο βαπτιστήριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire τέλεσε χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων τις βαπτίσεις κατηχουμένων όλων των ηλικιών.

Όπως πράττει πάντοτε πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Κατηχήσεως ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε και ερμήνευσε τα στάδια τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα νεόφυτα πλέον μέλη της Εκκλησίας, μεταφέροντας επίσης προς αυτά την χαρά και την ευλογία του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και του Σεπτού Προκαθημένου, Μακ. κ.Θεοδώρου Β.

Αμέσως μετά ανεχώρησε αεροπορικώς προς την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ, προκειμένου το πρωί της επομένης, 15ης Ιουνίου, να ταξιδέψει προς το βόρειο Κονγκό, για να εορτάσει την Πεντηκοστή με τους ορθοδόξους Πυγμαίους.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων