18/10/2020 18/10/2020 Γράφει ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος Πριν 3 ημέρες χαιρετίσαμε από τον μάταιο τούτο κόσμο τον οχτάχρονο Πέτρο στον παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας. Λίγες μέρες νωρίτερα η μαμά του τον έφερε σε κωματώδη κατάσταση στην ιεραποστολή, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από την Εκκλησία. Οι αδελφές αμέσως έδωσαν τα χρήματα, για να νοσηλευτεί. Βλέποντας η...
18 Οκτωβρίου, 2020 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 22:17

Πέτρο, κοίταξε πόσοι Άγιοι είναι κοντά σου!

Διαδώστε:
Πέτρο, κοίταξε πόσοι Άγιοι είναι κοντά σου!
  • Γράφει ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος

Πριν 3 ημέρες χαιρετίσαμε από τον μάταιο τούτο κόσμο τον οχτάχρονο Πέτρο στον παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας. Λίγες μέρες νωρίτερα η μαμά του τον έφερε σε κωματώδη κατάσταση στην ιεραποστολή, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από την Εκκλησία. Οι αδελφές αμέσως έδωσαν τα χρήματα, για να νοσηλευτεί. Βλέποντας η μητέρα του να σβήνει το παιδάκι της, το πήρε και το έφερε στην ιεραποστολή. Μόλις μπήκε από την πόρτα της ιεραποστολής το παιδάκι πέταξε στον ουρανό. Η μητέρα του με το κλάμα και με τα συγκινητικά λόγια της μας έσφιγγε την καρδιά. Όπως ήταν το τοποθετήσαμε σε έναν πάγκο. Δίπλα του με ένα κεράκι αναμμένο η πονεμένη μάνα του.
Δύο ιερείς έψαλαν την ακολουθία. Εγώ αφού ευλόγησα το παιδί κάθισα σε ένα στασίδι για λίγη προσευχή. Όχι για το παιδί… ήταν άγγελος! Αλλά για την πονεμένη μάνα. Ακόμη, σκεφτόμουν με πόσες τιμές εμείς οι Ευρωπαίοι κηδεύουμε τους ανθρώπους μας και πόσο απέριττα οι Αφρικανοί αδελφοί μας. Εκείνη η μάνα κάποια στιγμή έδειχνε στο παιδί της τους Αγίους, που ήταν στο τέμπλο, και του έλεγε: «Πέτρο, κοίταξε πόσοι άγιοι είναι κοντά σου! Στο τέλος οι αδελφές αγόρασαν ένα μικρό φέρετρο για τον ενταφιασμό του! Ο μικρός Πέτρος θα πήγαινε τώρα στην τετάρτη τάξη αλλά ο Κύριος τον ήθελε κοντά του!

Καλό Παράδεισο Να Έχει!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων