11/12/2023 11/12/2023 Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί Ιεράρχες του Πατριαρχείου. Ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τζίντζας κ. Σίλβεστρος και Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος, έγιναν δεκτή από τον Ποιμενάρχη όπου συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την ιεραποστολή στην Αφρική και το έργο που επιτελεί εκεί το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.  Μετά...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 15:55

Στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί Ιεράρχες του Πατριαρχείου. Ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τζίντζας κ. Σίλβεστρος και Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος, έγιναν δεκτή από τον Ποιμενάρχη όπου συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την ιεραποστολή στην Αφρική και το έργο που επιτελεί εκεί το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 

Μετά τη συζήτηση ακολούθησαν οι ευχές για καλή ποιμαντορία στον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με αφορμή την επίσκεψη.

Κατόπιν αδείας που έλαβαν από τον Παναγιώτατο κ. Φιλόθεο χθες, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, οι Ιεράρχες του Αλεξανδρινού Θρόνου συλλειτούργησαν στη Παναγία Αχειροποίητο.

Η παρουσία των Ιεραποστόλων Επισκόπων στη Θεσσαλονίκη έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής το 1963. Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. εκδήλωση τιμής και μνήμης η οποία ήταν αφιερωμένη στους πρωτοπόρους της Ιεραποστολής:

  • π. Νικόδημο Σαρίκα,
  • π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο,
  • π. Obadiah Basajakitalo,
  • π. Sosthenes Kiyonga.

Διαβάστε επίσης/ Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πρωτοπόρους Ιεραποστόλους της Αφρικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων