08/06/2023 08/06/2023 Ευχές για ταχεία ανάρρωση προς τον Πάπα Φραγκίσκο έστειλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά τη διάρκεια λήξης των εργασιών της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που διεξήχθησαν στην έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου. Ο Ποντίφικας εισήχθη χθες εκτάκτως στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο πάπας...
08 Ιουνίου, 2023 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2023 - 14:36

Τάχιστη ανάρρωση στον Πάπα Φραγκίσκο ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Τάχιστη ανάρρωση στον Πάπα Φραγκίσκο ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ευχές για ταχεία ανάρρωση προς τον Πάπα Φραγκίσκο έστειλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά τη διάρκεια λήξης των εργασιών της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που διεξήχθησαν στην έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου.

Ο Ποντίφικας εισήχθη χθες εκτάκτως στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο πάπας Φραγκίσκος είναι 86 ετών και έχει υποβληθεί συνολικά σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις. Η χθεσινή, όπως έγινε γνωστό, διήρκεσε τρεις ώρες με τον χειρουργό Σέρτζιο Αλφιέρι, να δηλώνει ότι ο Πάπας είναι καλά στην υγεία του.

“Από την Πόλη του Μ.Αλεξάνδρου και του Αγίου Μάρκου απευθύνουμε τον αδελφικό ασπασμό προς τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης κ.Φραγκίσκο, στον οποίο ευχόμεθα εγκαρδίως τάχιστη ανάρρωση”, ανέφερε στη δήλωσή του ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό όπου είχε γίνει εγκάρδια δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στον οποίο μίλησε για την ιεραποστολή στη Μαύρη Ήπειρο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του.

*Φωτογραφία αρχείου από τη συνάντηση στο Βατικανό στις 21 Ιανουαρίου 2023

Διαβάστε επίσης: Το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική παρουσίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Πάπα Ρώμης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων