16/09/2019 16/09/2019 Αναβίωσε στο Κάιρο, και στο Ελληνορθόδοξο Κέντρο της Ηλιούπολης το έθιμο με τη διάδοση της είδησης Τιμίου Σταυρού. Η Ελληνίδα Πρόεδρός του Κέντρου, κα Αρλέτ Μόνσεφ υποδέχτηκε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο. Η εκδήλωση βασίζεται στο γεγονός ότι κατά την παράδοση της εκκλησίας μας, μετά την...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2019 - 10:30

Η «διάδοση της είδησης ευρέσεως του Τ. Σταυρού» στο Κάιρο

Διαδώστε:
Η «διάδοση της είδησης ευρέσεως του Τ. Σταυρού» στο Κάιρο

Αναβίωσε στο Κάιρο, και στο Ελληνορθόδοξο Κέντρο της Ηλιούπολης το έθιμο με τη διάδοση της είδησης Τιμίου Σταυρού.

Η Ελληνίδα Πρόεδρός του Κέντρου, κα Αρλέτ Μόνσεφ υποδέχτηκε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο.

Η εκδήλωση βασίζεται στο γεγονός ότι κατά την παράδοση της εκκλησίας μας, μετά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, για να ενημερωθεί ο Μέγας Κωνσταντίνος στην Βασιλίδα των Πόλεων για το μεγάλο αυτό γεγονός, ξεκίνησαν από τα Ιεροσόλυμα έως την Κωνσταντινούπολη να ανάβουν από τόπο σε τόπο συνθηματικές φωτιές. Έτσι, το νέο έφτασε παντού και γρήγορα.

Όπως γράφει το pyramis news  ο λαμπαδηδρόμος παρέδωσε τον δαυλό του στον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο για τους Αραβοφώνους Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο και την Πρόεδρο του Κέντρου κα Αρλέτ Μόνσεφ Σταύρου, οι οποίοι μαζί άναψαν τη δάδα των ξύλων για να ανάψει η πυρά και να μεταφερθεί έτσι το μήνυμα της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση νηστίσιμου γεύματος προς όλον τον κόσμο, όπως το επιβάλει η ημέρα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων