28/12/2019 28/12/2019 Είναι ένα “ευχαριστώ” που δημιουργεί ρίγη συγκίνησης στο άκουσμά του. Είναι η λέξη που βγαίνει αβίαστα από τα φτωχά παιδιά της Μαδαγασκάρης προς τον ελληνικό λαό που τα στηρίζει με τη μεγαλοψυχία του, είναι το “ευχαριστώ” του επικεφαλής της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου που συμπληρώνει ένα χρόνο παρουσίας στην...
28 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2019 - 12:02

Το “ευχαριστώ” από τα φτωχά παιδιά της Μαδαγασκάρης στους Έλληνες

Διαδώστε:
Το “ευχαριστώ” από τα φτωχά παιδιά της Μαδαγασκάρης στους Έλληνες

Είναι ένα “ευχαριστώ” που δημιουργεί ρίγη συγκίνησης στο άκουσμά του. Είναι η λέξη που βγαίνει αβίαστα από τα φτωχά παιδιά της Μαδαγασκάρης προς τον ελληνικό λαό που τα στηρίζει με τη μεγαλοψυχία του, είναι το “ευχαριστώ” του επικεφαλής της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου που συμπληρώνει ένα χρόνο παρουσίας στην εν λόγω περιοχή.

“Σχεδόν ένας χρόνος συνεχούς παρουσίας στη Νότιο Μαδαγασκάρη. Σχεδόν 365 μέρες Ορθόδοξης μαρτυρίας Χριστού και Εκκλησίας. Και τώρα, έμπροσθεν του Νέου Παιδίου, του Χριστού, Αυτού που τόσο μας αγάπησε ούτως ώστε όχι απλώς να έρθει κοντά μας, αλλά να γεννηθεί μέσα μας, κάνοντας τον απολογισμό, μόνο ένα πράγμα μπορώ να πω, ατομικά και εν συνόλω. Ε υ χ α ρ ι σ τ ω! Σε κάθε γλώσσα, με κάθε τρόπο, από κάθε ηλικία με το ίδιο χαμόγελο.
Εύχομαι η ανατολή του νέου έτους να μας βρει ενωμένους πρώτιστα στο Κοινό Ποτήριο και μετέπειτα στην Κοινή Αποστολή: ίνα ώσιν πάντες εν. Κι ως ένα Σώμα να ψιθυρίζουμε έμπροσθεν του Θείου Βρέφους: “ευχαριστώ”. Ο ρασοφόρος που η αγάπη σας του έμαθε το “ευχαριστώ” σ’ όλες τις γλώσσες, π. Πρόδρομος” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και με εμφανή συγκίνηση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ένας αγωνιστής Ιεράρχης που απέναντι σε πολύ αντίξοες συνθήκες δίνει Ορθόδοξη μαρτυρία αλλά και μαθήματα ζωής…

Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων