20/05/2023 20/05/2023 Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας της Πέμπτης 18 Μαΐου για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστάτησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β, ενώ συμπροσευχούμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος. Ο Πατριάρχης στον λόγο του ανέφερε : «σήμερα είναι μια εξαιρετική αποσπερίδα για το...
20 Μαΐου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2023 - 16:25

Το Κάιρο γιόρτασε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Διαδώστε:
Το Κάιρο γιόρτασε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας της Πέμπτης 18 Μαΐου για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστάτησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β, ενώ συμπροσευχούμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος.

Ο Πατριάρχης στον λόγο του ανέφερε : «σήμερα είναι μια εξαιρετική αποσπερίδα για το Κάιρό μας. Γιορτάζει η Ελληνική μας Εκκλησία, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Εκκλησία των Ελλήνων. Γιορτάζει η Εκκλησία της παροικίας μας, γιορτάζουν τα παιδιά μας από το σχολείο, οι πρόσκοποι. Μας τιμούνε δύο ευλογημένες Ορθόδοξες χώρες και τις ευχαριστούμε. Η Ελλάδα και η Κύπρος».

Αναφερόμενος στον Μέγα Κωνσταντίνο τον χαρακτήρισε, σοφό σαν τον Σολομώντα, πράο σαν τον Δαβίδ, αλλά και δυνατό σαν ένα λιοντάρι που κατάφερε όπως είπε να ενώσει Ανατολή και Δύση, ενώ μοιράστηκε με όλους μας την ευχή του να ξαναέρθουν τέτοιοι ηγέτες που θα ενώσουν την ανθρωπότητα. Μιλησε επίσης και  για την προσφορά του Νέστορα Τσανακλή που μέσα από την αγάπη του ανέγειρε την μεγαλοπρεπή αυτή Εκκλησιά και τα οστά του θα αναπαύονται όπως είπε χαρακτηριστικά στο παρεκκλήσι έως την Δευτέρας Παρουσίας.

Τους ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ριγάκης, ο Αραβόφωνος Πρωτοψάλτης κ. Τόνυ Ατάλα , και οι κ.κ. Παΐσιος Μπισόι, Ηλίας Σαμάν, Αλέξανδρος Μπάσης και Λάμπρος Μπενοβίας.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Ιερό Ναό, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, η Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κα Μαρία Κεχρή, η κα Δέσποινα Τζόβα από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας, η Πρόξενος κα Όλγα Τζωρτζάτου. Τη Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Σύμβουλος Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Ο Πρόσκοποι του Καΐρου παρόντες, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού τους κ. Χρήστου Αντωνίου απέδωσαν πανηγυρικές τιμές με τους χαρμόσυνους ήχους των τυμπάνων τους.

Φωτό : Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων