23/03/2023 23/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κύπρο, για θέματα διαφώτισης της Ιεραποστολής και στήριξης άπορων και ορφανών παιδιών, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές και προσευχές και ευχαριστίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου προς την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου...
23 Μαρτίου, 2023 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 10:52

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ευχαριστεί την Εκκλησία της Κύπρου για τη στήριξη του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ευχαριστεί την Εκκλησία της Κύπρου για τη στήριξη του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κύπρο, για θέματα διαφώτισης της Ιεραποστολής και στήριξης άπορων και ορφανών παιδιών, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές και προσευχές και ευχαριστίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου προς την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου για τη στήριξη του Ιεραποστολικού έργου στην Αφρική.

Ευχήθηκε στον Μακαριώτατο με τη βοήθεια του Θεού να συνεχίσει επαξίως το εκκλησιαστικό και εθνικό του έργο των Προκατόχων του, με σκοπό να μας οδηγήσει με την ενότητα του λαού στην απελευθέρωση των κατεχομένων περιοχών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη χαρά των αποδήμων που στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μακαριώτατος δίνει προτεραιότητα στο ρόλο της Εκκλησίας για τη φυσική, εθνική και θρησκευτική επιβίωση και δικαίωση του λαού μας.

«Σήμερα που κινδυνεύουμε όσο ποτέ άλλοτε από την τουρκική βουλιμία, η οποία δεν αποκρύβει τις επιδιώξεις της για κατάκτηση και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου, η Εκκλησία δε μπορεί να σταθεί στις κερκίδες ως απλός θεατής. Αν, για να κρατήσει τον τόπο ελληνικό μέσα στους αιώνες της μαύρης σκλαβιάς, η Εκκλησία δε λογάριασε θυσίε ςκαι αίματα, είναι δυνατόν να κωφεύσει σήμερα στο θρήνο των προγόνων μας και στην αγωνιώδη εκζήτηση βοήθειας των παιδιών της; Μπορεί να διαγράψει ή να παραβλέψει την κατοχή, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους, την καταστροφή των ιερών και οσίων μας; Η Εκκλησία, φορέας και προασπιστής των αξιών της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας δε μπορεί να συναινέσει με κανένα τρόπο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στην αποδοχή λύσης που να μην προνοεί για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι και όλος ο ελεύθερος κόσμος» αναφέρεται στο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Το Σεβασμιώτατο συνόδευαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου «Φίλοι Ιεραποστολής Ζιμπάμπουε» κ. Σπυρίδωνας Μαραγκός και κ. Γιάννος Γεωργιάδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων