26/10/2021 26/10/2021 Η μέριμνα της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στοιχειώδη μόρφωση των παιδιών καθώς ο αναλφαβητισμός είναι αυτός που μαστίζει μετά την πείνα την “Μαύρη Ήπειρο”. Χθες, παραμονή του Αγίου Δημητρίου ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τον Αγιασμό του νέου σχολείου της Μητροπόλεως που πήρε το όνομά του Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 11:25

Το σχολείου που πήρε το όνομα “Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β”

Διαδώστε:
Το σχολείου που πήρε το όνομα “Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β”

Η μέριμνα της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στοιχειώδη μόρφωση των παιδιών καθώς ο αναλφαβητισμός είναι αυτός που μαστίζει μετά την πείνα την “Μαύρη Ήπειρο”.

Χθες, παραμονή του Αγίου Δημητρίου ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τον Αγιασμό του νέου σχολείου της Μητροπόλεως που πήρε το όνομά του Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β ‘.

Το σχολείο ανήκει στην αλυσίδα αυτών που ιδρύθηκαν υπό την ονομασία “Φως Εθνώ” και ξεκινάει τη λειτουργία του με νηπιαγωγείο και δύο τάξεις δημοτικού προκειμένου να θέσει τις σωστές βάσεις για το μέλλον.

Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις αίθουσες προκειμένου να ευχηθεί στα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων