08/03/2021 08/03/2021 «Επιτέλους έγιναν βαπτίσεις στη Μπουκόμπα. Ξεκόλλησε η Μπουκόμπα». Τούτες τις φράσεις έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης όλο χαρά για το γεγονός των πρώτων ομαδικών βαπτίσεων μετά από δέκα χρόνια στην πόλη Μπουκόμπα της Τανζανίας. «Το Μοναστήρι της Αγία Μακρίνας έγινε η Βηθεσθά και η Σιλωάμ της Μπουκόμπας», συνέχισε. «Οι αδελφές της Μονής με την ευλογία...
08 Μαρτίου, 2021 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 21:15

Βαπτίσεις στη…Σπιναλόγκα της Τανζανίας

Διαδώστε:
Βαπτίσεις στη…Σπιναλόγκα της Τανζανίας

«Επιτέλους έγιναν βαπτίσεις στη Μπουκόμπα. Ξεκόλλησε η Μπουκόμπα».

Τούτες τις φράσεις έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης όλο χαρά για το γεγονός των πρώτων ομαδικών βαπτίσεων μετά από δέκα χρόνια στην πόλη Μπουκόμπα της Τανζανίας.

«Το Μοναστήρι της Αγία Μακρίνας έγινε η Βηθεσθά και η Σιλωάμ της Μπουκόμπας», συνέχισε. «Οι αδελφές της Μονής με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας κ. Θεοδώρου και την καθοδήγηση του π. Αποστόλου το 2017 ξεκίνησαν την αναδιοργάνωση της Μονής της Αγίας Μακρίνας Μπουκόμπας και την διενέργεια της Ιεραποστολής. Το Μοναστήρι είχε κτισθεί πριν 20 χρόνια από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο και τη Μονή της Αγίας Μακρίνας Αργολίδος. Τον περασμένο Νοέμβριο τελείωσαν οι εργασίες αναστήλωσης και εγκατεστάθηκαν εκεί οι αδελφές. Το Μοναστήρι ανέπτυξε ιεραποστολική και φιλανθρωπική δράση στα γύρω χωριά. Άνθρωποι εκεί ζουν στο περιθώριο των πάντων», περιέγραψε.

«Η Σπιναλόγκα της Τανζανίας με φτώχεια, AIDS, πορνεία, εξαθλίωση κ.α. Πλήθος τα κοριτσάκια από 12 και πάνω με παιδιά στη πλάτη και στο στήθος. Η Ορθοδοξία τους έκανε ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα ήταν 38 αδελφοί μας διά του “λουτρού της παλιγγενεσίας” Αγίου Βαπτίσματος να αναγεννηθούν “δι ύδατος και Πνεύματος”, να “ενδυθούν με τον Χριστόν” και να γίνουν μέλη της Αγίας μας Εκκλησίας», είπε στις 6 Μαρτίου 2021.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αυτοί οι άνθρωποι για μεγάλο διάστημα κατηχήθηκαν συστηματικά από τον Θεολόγο Γιάννη Τούμπα και προετοιμάστηκαν από τα στελέχη της Επισκοπής και την αδελφότητα της Μονής. Η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη και η χαρά μεγάλη! Δόξα στον “ευλογητό των Πατέρων ημών, Θεόν και υπερένδοξον” και τιμή στην πανσέβαστη “μητέρα” Οσία Μακρίνα, που μίλησε στις ψυχές, για τον Κύριο της και Κύριος μας Ιησούν Χριστόν, ω η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας. Αμήν», κατέληξε ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων