15/06/2022 15/06/2022 Την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα, στις 9 το πρωί, θα τελεστεί υπό του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιοτ. Μοναχού π. Αιδεσίου. Υπενθυμίζεται ότι η ρασοφορία του μοναχού Αιδεσίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής. Κι αν το όνομα του Αγίου Αιδεσίου...
15 Ιουνίου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 13:56

Χειροτονία διακόνου στην Αντίς Αμπέμπα αυτή την Κυριακή

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στην Αντίς Αμπέμπα αυτή την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα, στις 9 το πρωί, θα τελεστεί υπό του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιοτ. Μοναχού π. Αιδεσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ρασοφορία του μοναχού Αιδεσίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής. Κι αν το όνομα του Αγίου Αιδεσίου δεν είναι πολύ γνωστό σε εμάς, για τους Αιθίοπες δεν συμβαίνει το ίδιο. Ο Άγιος Αιδέσιος ο Πρεσβύτερος, ιεραπόστολος της Αιθιοπίας, υπήρξε κατά σάρκα αδελφός του Μεγάλου Φωτιστή της Αβησσυνίας, Αγίου Φρουμεντίου επισκ. Αξώμης, με τον οποίον μαζί κήρυξαν τον Χριστιανισμό στην περιοχή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης παρακαλούνται οι πιστοί να συμμετάσχουν στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός για την Τοπική Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων