22/06/2023 22/06/2023 Στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών οι οποίες ξεκίνησαν χθες στη Γενεύη συμμετέχει ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου. “Να προσευχόμαστε να επικρατήσει παντού η ειρήνη δίνοντας προτεραιότητα στον ειρηνικό διάλογο για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των...
22 Ιουνίου, 2023 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2023 - 12:20

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: “Να προσευχόμαστε να επικρατήσει παντού η ειρήνη”

Διαδώστε:
Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: “Να προσευχόμαστε να επικρατήσει παντού η ειρήνη”

Στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών οι οποίες ξεκίνησαν χθες στη Γενεύη συμμετέχει ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου.

“Να προσευχόμαστε να επικρατήσει παντού η ειρήνη δίνοντας προτεραιότητα στον ειρηνικό διάλογο για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Δημοκρατικών θεσμών και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου”, ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα ανάρτησε και μία φωτογραφία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με μέλος της Επιτροπής μας από το Σουδάν. “Ήδη με τον εμφύλιο σπαραγμό στη χώρα αυτή , εκτός από τα ανθρώπινα θύματα ανάμεσα στον πληθυσμό, έχουμε γύρω στις 500.000 πρόσφυγες”, έγραψε στην ίδια ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: 

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Ορθόδοξη Χριστιανική ενότητα έχει πληγωθεί βαθιά από την εισβολή στην Ουκρανία

Οικουμενικός Πατριάρχης: Ο κόσμος μας αντιμετωπίζει κρίσιμες προκλήσεις

Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας συμμετέχει στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων